duminică, 12 august 2012

Vampirii din Morganville3: Aleea intunericului


Acum Claire ii apartine Ameliei, care este Protectoarea ei, cu accentul pe Stapana.
In volumul al treilea al seriei, Claire este nevoita sa faca tot ceea ce vrea Amelia. Iar ce vrea aceasta e putin ciudat: mai intai, o inscrie pe Claire la unele cursuri avansate, cum ar fi fizica sau mitologie.
 Apoi, ii face cunostiinta cu Myrnin, un geniu care a vrut sa devina vampir deoarece viata umana i se parea prea scurta pentru a putea ajunge la cunoasterea suprema.
Myrnin devine profesorul lui Claire, la porunca Ameliei. El incepea sa ii predea...alchimie! si impreuna vor lucra la un leac ce ar trebui sa vindece o maladie care afecteaza vampirii.

Claire se implica din ce in ce mai mult in secretele vampirilor, si cu cat stie mai multe, cu atat devine mai subtire firul de ata de care atarna viata ei.
Si ca lucrurile sa fie si mai complicate, oameni si vampiri deopotriva incep sa moara in mod misterios in Morganville.
Iar Myrnin nu e chiar un profesor obisnuit. In afara de faptul ca e vampir, maladia incepe sa il afecteze din ce in ce mai mult, iar el innebuneste cate putin in fiecare zi.
Claire nu stie daca in urmatoarea vizita la el va ajunge sa invete ceva nou sau va ajunge sa fie mancata.

Concluzie: O carte foarte buna, mi-a placut mai mult decat volumul doi si inca sunt uimita de acea balanta intre actiune si sentimente, o balanta perfect echilibrata in toate volumele.
Imi pare rau ca la aceasta recenzie nu voi posta citate, insa nu am apucat sa scot si acum nu mai am cartea.
Rang:****
4/5

Niciun comentariu: