marți, 31 iulie 2012

Nascuta la miezul noptii

Am citit cartea asta saptamana trecuta, dar nu am avut timp sa scriu despre ea.

Kylie e si asa destul de trista pentru ca parintii ei divorteaza, iubitul a parasit-o, iar bunica ei a murit, dar faptul ca este trimisa intr-o tabara de reeducare o infurie peste masura si o face sa simta ca parintii ei nu o mai iubesc.
Nu i se pare corect sa isi petreaca vara alaturi de adolescenti delicventi, mai ales ca ea nu a facut nimic rau; da, a fost la o petrecere unde se consumau droguri, dar ea nu s-a atins nici macar de berea ce ii fusese pusa in mana.
Dar de cand pune piciorul in autobuz, lucrurire i se par si mai ciudate decat ar trebui sa fie. Unul dintre colegii ei de tabara isi schimba culoarea ochilor la fiecare cateva minute, un altul este rece ca gheata, pana si soferul pare ciudat.

Ajutor! Sunt prizonieră într-un autobuz cu niște ciudați! Și când spun ciudați, chiar vorbesc serios!

Atunci cand ajunge in tabara si le este explicat celor care vin acolo pentru prima data despre ce e vorba, nu poate sa creada...adica, nu poate fi posibil, asa-i? Vampiri, vrajitoare, zane? Trebuie sa fie o gluma.
Dar directoarea il cheama pe Perry, un tip care se poate transforma in animale, sa le faca o demonstratie. Si intr-o clipa el sta in fata lor, iar in clipa urmatoare acolo se afla un unicorn.
Sunt multe lucruri de inteles si acceptat, dar dintre toate, lui Kylie ii este cel mai greu sa creada ca ea nu este o fiinta umana. Este convinsa ca s-a comis o greseala cand a fost adusa in tabara si se straduieste sa le-o dovedeasca.
Insa, cu timpul, incepe sa ii cunoasca pe cei care ii sunt colegi si nu poate spune ca sunt atat de rai, iar sa locuiesti in aceeasi cabana cu o vrajitoare si o vampirita poate fi mai degraba amuzant, decat periculos.
 Miranda se retrase din faţa lui Kylie şi dãdu nas în nas cu Della.
-Dacã mai îndrepţi vreodatã degetul ãla de vampiroaicã spre mine, îţi fac o vrajã de te umpli de coşuri.
-Nu poţi sã-mi faci nicio vrajã! Tuna Della. Tie nu iti ies vrãjile.
(…)
-Vraja cu coşurile chiar mi-a ieşit.
(..)
-Fii atentã, dacã îmi iese un singur coş, o sã-ţi scurg tot sângele când dormi şi o sã ţi-l vând pe E-bay.
Cu cat ajunge mai aproape de dovezile care ii trebuie pentru a dovedi ca este normala si a pleca din tabara, cu atat mai mult Kylie se teme ca de fapt nu mai vrea sa fie normala si in niciun caz sa plece, pentru ca in acea tabara de ciudati a gasit cele mai firesti si umane sentimente, cele mai prietenoase si calde persoane. A gasit increderea, prietenia si poate chiar o iubire...sau doua.
Ea se răsuci într-o parte și se uită la el. Și, cerule mare, voia atât de mult să îl sărute, încât îi venea să țipe. Dacă era să se uite și după felul în care o privea el, atunci nu era singura care-și dorea asta.
El se mișcă spre ea câțiva centimetri, nu mai mult. Kylie îi simțea respirația la colțul buzelor. Era atât de aproape de ea, că putea să-i numere genele, dar buzele lui o tentau.

Cartea este o extraordinara descriere a problemelor adolescentei vazute prin prisma fantasticului, iar cautarea lui Kylie, care incearca sa apartina unei lumi sau alteia nu difera prea mult cu drama orice altei fete de varsta ei.
Intotdeauna am crezut ca partea fantasy dintr-o carte este cea care descrie cel mai bine, de fapt, umanitatea. Asa cum Interviu cu un vampir descrie constiinta omului in general, Amurg descrie o dragoste pura, Spulbera-ma descrie sentimentul de captivitate al unei persoane in propria ei lume, Nascuta la miezul noptii este o carte ce ne descrie dura si confuza calatorie a unui adolescent in cautarea sinelui.
Concluzie: o carte interesanta, frumoasa, amuzanta, plina de emotii, actiune si sentimente, toate intr-o balanta perfect echilibrata.
Rang: ****
4/5
p.s.: pe coperta volumului 2 apare cascada, abia astept sa vad ce e cu ea, m-a innebunit misterul ei.

3 comentarii:

Only Books spunea...

Ce mult mi-a plăcut cartea asta! :) Mi s-a părut o lectură uşoară, amuzantă şi captivantă în acelaşi timp. Drăguţă recenzia, mi-a făcut plăcere să o citesc.

Dee.

Alexya spunea...

Am adorat aceasta carte! Pur si simplu, nu ma puteam opri din citit. Imi amintesc ca am stat o zi intreaga in pat, infofolita, ca era foarte frig la fratele meu, si mai faceam o pauza in care trimiteam mesaje la prietena mea cea mai buna si ii spuneam cat de mult apreciez ca mi-a recomandat cartea :X. Recenzia ta m-a facut sa imi fie dor de carte. Ai scris foarte frumos despre ea :D. De abia astept sa apara volumul al doilea :X.
Take care,
Alexya

LexyL spunea...

Recenzia suna foarte bine, m-ai facut sa vreau sa imi cumpar aceasta carte. Auzisem de ea, dar majoritatea o laudau si atat. Cu siguranta o voi trece pe lista :)