vineri, 27 iulie 2012

Vampirii din Morganville

Sunt foarte mandra de mine ca am reusit sa termin de citit cartea intr-o zi. Si ma bucur ca am volumul 2, pentru ca daca nu il aveam cred ca innebuneam.

Claire este o fata foarte inteligenta, care a absolvit liceul mai devreme si s-a inscris la facultate la 16 ani. Desi ea vroia o facultate mai buna, precum Yale, parintii ei nu au fost de acord sa plece atat de departe de ei, si asa a ajuns la Universitatea din Morganville, Texas.
Orele sunt destul de simple pentru ea, dar altceva o stresseaza: Monica si monicistele, care o hartuiesc, o terorizeaza si chiar o ameninta cu moartea.
Dupa ce Monica o palmuieste si o impinge pe Claire pe scari, aceasta isi da seama ca ar putea sa pateasca mai mult decat atat, iar toate acele vanatai pe care le are sunt o dovada ca ea inca traieste, insa lucrurile s-ar putea schimba oricand.
Monica nu e doar o fata razgaiata si plina de bani careia ii place sa terorizeze tocilarele din campus, ci o criminala care nu se da inlaturi de la nicio actiune violenta.

-Mãi, mãi, rosti o voce îngroşatã, satisfãcutã, dinspre uşa deschisã de vizavi de scarã, ia uite cine-i acolo. Scafandra din ghenã.
Claire se opri în loc, cu o mânã pe balustrade din fier ruginit.(…) Se întoarse încet, în timp ce Monica ieşea din camera de cãmin; nu era camera ei, ceea ce însemna cã iarãşi îi forţase uşa Ericãi.(…)
Ulterior, îşi mai aminti doar un lucru, prin întunericul acela: vocea Monicãi, o şoaptã scãzutã şi plinã de rãutate:
-Disearã. O sã vezi ce-o sã pãţeşti, arãtare. O sã am eu grijã.

Ingrozita, Claire isi cauta sa locuiasca cu chirie in afara campusului, si asa ajunge la Casa de sticla, al carei proprietar este Michael Glass (glass, sticla, v-ati prins, da?).
Acolo, pe langa Michael, mai locuiesc Eve, o adolescenta emo simpatica si Shane, un tip...si mai simpatic.
Initial, Michael nu vrea sa o primeasca pe Claire sa locuiasca in casa, pentru ca ea e minora, ei toti majori, iar asta este interpretabil si pot da de belele.
Insa, cand vede cat de infricosata si disperata e Claire, accepta sa o ajute si toti patru devin in scurt timp buni prieteni.
Discutand mai multe cu prietenii sai, Claire incepe sa afle lucruri despre orasul Morganville si realizeaza ca exista oameni (daca pot fi numiti asa) mult mai sadici si mai periculosi decat Monica.
Tare ar vrea Claire sa creada ca problemele ei au luat sfarsit cand a parasit campusul si s-a mutat in Casa de Sticla, dar adevarul e ca abia au inceput.
Lucrurile nu sunt ceea ce par si nici Casa de Sticla nu e o simpla casa.

Ȋn tãcerea care se aşternu, auzi desluşit…soneria.
-Fãrã mişto, zise Shane. Ia ziceţi, aţi comandat pizza? Bine gândit. Sunt mort de foame.
-Cred cã ai leziuni cerebrale, îl repezi Eve.
-Da, de la foame.
*
-Mda, cred şi eu, aprobã Michael, închizând ochii. O sã spun o rugãciune. Poate c-ar trebui s-o faceţi şi voi. O sã ne trebuiascã o minune sã trecem de toate astea.
Fie cã vorbea serios, fie cã nu, Claire îşi înãlţã rugãciunea spre cer şi se gândi cã şi ceilalţi procedarã la fel. Aşa cã pãru un soi de miracol atunci când se auzi soneria.
-Mãcar devin mai politicoşi când încearcã sã ne ucidã, constatã Shane.


Concluzie: Mi-era dor de o asa carte. Are suspans, are actiune, umor, emotii si sentimente. E minunata!
Rang:****
4/5

Niciun comentariu: