sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Componentele PC conduc lumea?

Articol scris in cadrul concursului SuperBlog 2012
Sursa fotografiilor: mediadot.ro 

De-a lungul timpului, oamenii au cãutat modalitãţi de a-şi simplifica viaţa. Unii spun cã lenea este mama invenţiei. Dacã în urmã cu cincizeci de ani ne lua o orã sã scriem o scrisoare şi între una şi douã sãptãmâni sã primim rãspunsul, astãzi scriem un e-mail în zece minute şi în alte zece avem şi rãspunsul.

Eu nu cred cã lenea este mama invenţiei, ci noua structurã a societãţii în general şi a oamenilor în special ne face sã fim mereu pe fugã, dându-ne puţin timp la dispoziţie pentru comunicare. Spre exemplu, în prezent, foarte multe femei sunt soţii, mame şi femei de carierã, spre deosebire de cele de acum o sutã de ani, care se ocupau doar de casã, familie şi copii, în concluzie au mai puţin timp alocat fiecãrei activitãţi.

Viaţa noastrã fãrã PC ar fi, în primul rând, complicatã. E ca şi cum te-ai întreba cum ar fi viaţa noastrã fãrã telefon mobil sau electricitate. Ne-am obişnuit sã funcţionãm într-un anume fel, ne-a intrat în obişnuinţã sã accesãm reţelele de socializare aşa cum ne-am obişnuit sã ne bem cafeaua de dimineaţã.

Puţini oameni se gândesc la modul de funcţionare al pc-urilor, la faptul cã nu depindem de acele carcase, ci de elementele constitutive ale întregului. Dacã pc-ul nostru nu are, spre exemplu, sursã ori placã video AMD(sau alt model), îl putem folosi doar ca element de decor, fiind în mod cert nefuncţional.

Ne-am obiÅŸnuit sã vorbim pe messenger, sã ne facem o mare parte din cumpãrãturi “pe net”, mai ales cele de electronice, în magazine online precum magazinul MediaDOT.
Aşa aratã viaţa noastrã acum, iar lipsirea de oricare dintre elementele ei ar însemna un inconfort, o greutate, un stress în plus.

În secolul trecut, viaţa era mai simplã prin natura ei, însã acum avem ocupaţii mai complexe, nu mai arãm pãmântul şi nu mai hrãnim vitele, şi avem nevoie de device-uri care sã ne ajute sã pãstrãm ritmul, sã ne adaptãm stilului de viaţã specific secolului vitezei.

Componentele PC nu conduc lumea, Ã®nsã lumea are nevoie de ele pentru a putea sã funcÅ£ioneze la capacitate idealã.

Niciun comentariu: