sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Inovatia continua, pasiunea Toyota


Articol scris in cadrul concursului SuperBlog2012
Sursa foto: Toyota.ro


Sute de ani la rând, oamenii au cãutat modalitâţi de a-şi face viaţa mai uşoarâ. Însã de la un anumit moment trebuie sã ne gândim care invenţii pot fi considerate evoluţie şi care duc la involuţie. 

Folosesc “involuţie” cu un alt sens, în absenţa unui termen mai potrivit. Şi pentru a explica mai bine la ce mã refer, voi folosi doar trei cuvinte: Centrala Atomoelectricã Cernobîl.

Brand signature PMSAş spune cã motorul cu ardere internã este invenţia ce a adus lumii cele mai mari beneficii pe termen lung, ȋnsã, ȋntorcȃndu-ne la ideea de involuţie, vãzutã ca progres ce ne afecteazã negativ, este şi aceastã invenţie o involuţie. Nu putem pune ȋn balanţã binele şi rãul ȋn acest sens, dar ne putem imagina cã pe termen lung, emisiile poluante ne aduc cel puţin la fel de mult rãu pe cȃt de mult bine ne-a adus invenţia motorului.

Revenind la motorul electric, nimeni nu are niciun motiv sã ȋl utilizeze, ca sã nu mai vorbim de motoare cu carburanţi alternativi. Cele mai mai rãzboaie s-au dus pentru petrol, trãim ȋntr-un cerc vicios, ȋn care nu putem renunţa la el, cu toate cã o ucid pe Geea lent, dar sigur.

Toyota Auris Hybrid ȋmpacã, aşa cum spune vorba, “şi capra, şi varza”, balansȃnd ambele tipuri de motoare, pentru un nivel redus al emisiilor de CO2. Cand motorul electric este utilizat ca singura sursa de propulsie (pe o distanta de pana la 2 km, la viteze de pana la 50 km/h), acesta ofera un maximum de eficienta, zero emisii si o deplasare extrem de silentioasa.

Aceasta e adevãrata evoluţie, care ţine cont atȃt de preferinţele şi confortul clienţilor, dar se gȃndeşte ȋn acelaşi timp şi la binele planetei noastre, al mamei noastre Geea, de care toţi depindem, care pe care majoritatea o ignorã.

Niciun comentariu: