vineri, 24 februarie 2012

Wither- Lauren DeStefano

Cred ca voi infiinta o noua rubrica, pentru cartile din strainatate, pentru ca am mai gasit inca una care pare superba. E vorba despre Wither de Lauren DeStefano.
Cum ar fi daca ai sti exact cand vei muri?


Aşteptare. Ne ţin încuiate în întuneric atâta timp încât nu mai ştim dacã avem ochii închişi sau deschişi. Dormim înghesuite unele în altele ca şobolanii, cu privirea pierdutã, visând cum corpurile noastre se leagãnã.
Vãd cum una dintre fete se sprijinã de un perete, ţipând şi lovind-sunetul este metallic-, dar niciuna din noi nu o ajutã.Continuãm sã pãstrãm tãcerea prea mult timp  şi singurul lucru pe care îl facem este sã ne ascundem şi mai mult în întuneric.


Asa incepe cartea si deja m-a acaparat total. Continuarea extrasului il gasiti in pagina de preview.

Despre ce e vorba mai exact?
Iata descrierea de pe site-ul autoarei:
Multumita stiintei moderne, fiecare nou-nascut a devenit o bomba genetica cu ceas: barbatii traiesc doar pana la 25 de ani, iar femeile pana la 20.
In acest peisaj, fetele sunt rapite si fortate sa se casatoreasca cu poligami pentru a mentine constant numarul populatiei.
Rhine Ellery, in varsta de 16 ani, este rapita de Culegatori (Gatherers) pentru a fi vanduta ca mireasa si intra intr-o lume plina de avere si  privilegii. In ciuda dragostei pe care sotul ei Linden o nutreste pentru ea si a increderii fragile in cumnata sa, Rhine are un singur scop: sa evadeze, sa isi gaseasca fratele si sa mearga acasa.
Dar Rhine trebuie sa se confrunte cu mai mult decat pierderea libertatii sale. Tatal excentric al lui Linden este obsedat de gasirea unui antidot pentru virusul genetic ce ii duce fiul aproape de moarte, chiar daca asta inseamna colectarea cadavrelor in vederea testarii experimentelor.
Cu ajutorul lui Gabriel, un servitor de care este periculos de atrasa, Rhine incearca sa isi recapete libertatea, in  limita timpului care i-a mai ramas.


Un comentariu:

Cristina M. spunea...

Pare foarte interesanta. Descrierea m-a duce un pic cu gandul spre Jocurile Foamei, pare ca e acelasi gen.