sâmbătă, 4 februarie 2012

Un altfel de fanfic

Initial am decis sa nu vorbim despre fanficuri pe blog, deoarecere un fic este, de obicei, primul contact al scriitorului cu scrisul, cu creatia, un start pentru ceea ce urmeaza. Adevarata provocare este sa creezi personaje noi, complexe, sa le construiesti si sa le integrezi intr-o poveste noua si originala.
Din punctul meu de vedere, orice scriitor care se respecta trebuie sa scrie si cel putin o poveste individuala.
Dar, cautand o poveste nepublicata de edituri, adica doar pe net, mi-am amintit de celebrul fanfic Wide awake. Multi dintre voi probabil au auzit de el sau l-au citit, dar pentru aceia care nu au facut-o inca, va voi da cateva informatii.
Ficul este scris de angstgoddess003 si tradus de Alexandra. Gasiti aici varianta in engleza si aici varianta in romana.
Bella se resimte dupa toate lucrurile groaznice prin care a trecut. Viata ei s-a schimbat iremediabil, transformand-o intr-o persoana singuratica, izolata, traumatizata de amintirile care o bantuie. Fiecare coltisor de intuneric o ingrozeste, fiecare loc inchis o sufoca, iar oamenii...ei sunt adevarata spaima. Oamenii sunt rai si pot face lucruri rele, oribile.

Urăsc camera asta. Cu o pasiune adânc înrădăcinata şi aprinsa a un milion de iaduri. Chiar nu vreau să fiu melodramatică. Dar aşa este. La lumina zilei, este aproape suportabil. Dar acum, în apropierea miezului nopţii, este altceva. Întunecat, pustiu, sufocant, cu colţuri şi crăpături ascunse. Pot să simt teama familiară şi panica urcându-mi în piept numai deschizând uşa.
Nici Edward nu are o viata usoara. Amintirile care il sufoca, cicatricele fizice si mai ales cele psihice si-au pus amprenta pe el, o amprenta care nu poate fi stearsa sub nicio forma.

Dupa ce a spus asta, a parasit bucataria sa se duca sa vomite undeva si eu mi-am petrecut restul zilei punandu-mi intrebari. Intrebadu-ma ce i s-a intamplat Bellei inainte sa se mute aici, atat de grav incat sa nu putea sa doarma sau sa fie atinsa. M-am gandit la toate posibilitatile. Dupa ce mi-am petrecut ziua si seara construind cele mai rele scenarii, mi-am jurat cand am iesit din casa ca o sa aflu.
Daca Bella prefera sa isi petreaca noptile gatind, Edward are alte metode, dar amandoi se feresc de somn, le e teama sa adoarma, pentru ca sunt ingroziti de cosmarurile care apar cum inchid ochii.
- Cand aveam 9 ani, am fost intr-o casa plina cu flacari, si m-am uitat cum tatal meu a ars pana a murit. Am schimbat repede tonul intr-unul mai taios. Am decis sa sar peste cauza care a declansat incendiul. Nu m-am uitat la reactia ei dupa aceasta afirmatie inainte sa continui. Mama m-a trimis departe dupa asta. Am spus pe un ton amar, zgariind cu unghiile masa de lemn. Despre asta sunt cosmarurile mele. In unele nopti este focul, in alte nopti despre plecarea ei. Uneori sunt despre lucrurile tampite care mi s-au intamplat in centrele de plasament.

Ar putea temerile lor sa ii aduca impreuna? Daca ar putea trece peste firile opuse si peste toate lururile care ii despart, ar putea sa lupte impreuna impotriva dusmanului lor: cosmarurile.
Este un fanfic foarte bun, o poveste frumoasa si cutremuratoare deopotriva, extrem de realista. 

3 comentarii:

KittygoesFoxy spunea...

Wow, aceasta descrierea este foarte frumoasa; desi am auzit de fic, nu l-am citit pana acum. Fara-ndoiala ca o voi face, imediat dupa ce termin de re-citit Frica ascunsa:D

Ramona spunea...

hihi frica ascunsa..nu credeam ca mai exista cineva care sa o citeasca

Law spunea...

am citit fanfic-ul de doua ori inca..e prea fain :D