vineri, 2 martie 2012

Julian Barnes - Sentimentul unui sfarsit


Romanul Sentimentul unui sfârsit a câstigat Premiul Man Booker în 2011.

O carte liniștită, unul dintre romanele cele mai reușite pe care le-am citit vreodată.
Juriul Premiului Man Booker

Literatura lui Barnes este impresionantă grație abilității cu care scriitorul evocă haosul și vulnerabilitatea din viața omului, dar rămâne calm și lucid. Pare un stoic al epocii noastre.
The Times

În acest roman compact, care mocnește încet, contează fiecare propoziție ticluită șiret, iar scenele finale te acaparează ca un thriller al memoriei și al moralei, care detonează o apocalipsă personală.
The Independent

Meditație despre amintiri, memorie și îmbătrânire, cea mai recentă carte a lui Julian Barnes pare mai mult o colecție de gânduri și incursiuni înțelepte în propriul sine și mai puțin un roman. Merită citită cu atenție pentru multele adevăruri pe care le pune în lumină.
Entertainment Weekly

Tony Webster se îndreaptă spre vârsta a treia. După o căsătorie și un divorț liniștit, după o viață molcomă, departe de senzațiile tari, privește în urmă. Amintirile s-au adunat și se cer deslușite. O scrisoare primită de la un avocat declanșează o incursiune în trecut, într-un tărâm în care nimic nu este limpede.  Poveste despre un om care încearcă să se împace cu ce a trait, cu ce n-a trait și cu ce crede că a experimentat, Sentimentul unui sfârșit caută adevăruri și explicații. Dar ele sunt la fel de neclare și de capricioase ca memoria însăși.

PRET: 20,93 RON

Niciun comentariu: