vineri, 23 martie 2012

Cercul secret- Captiva

 
Am terminat de citit cartea de ceva timp, am mai citit si altele dupa ea, dar am ramas in urma rau cu recenziile.
In volumul doi al seriei, Cassie este captiva, asa cum ne spune si titlul. Captiva intre dragostea ei pentru Adam, prietenia cu Diana si santajul lui Faye.
Faye e la fel de malefica, poate mai rau ca in volumul unu, iar acum a gasit in Cassie victima perfecta. Pentru ca e singura care stie despre sarutul lui Cassie cu Adam si iubirea lor interzisa, ea o ameninta ca ii va divulga secretul Dianei, distrugand-o astfel pe cea mai buna prietena a lui Cassie, care este iubita lui Adam.
Cassie nu stie ce sa faca, oscileaza intre Faye si Diana. Daca Diana va afla ca Adam i-a tradat dragostea, sarutand-o pe Cassie, va fi distrusa. Dar si planurile lui Faye s-au putea sa o distruga in aceeasi masura pe Diana.

Nu pot s-o fac, se gândi ea.Era surprinsã cât de simplu pãrea acum totul, odatã ce o privise pe Diana în ochi.Nu pot s-o fac.Va trebui sã îi spun lui Faye- ba nu, îi voi mãrturisi Dianei.(…)
O va omori pe Diana. Când Faye îi va spune propria versiune a poveştii, aşa se ca întâmpla.Tot ce-şi imaginase Cassie- cã-i va mãrturisi Dianei, iar aceasta va înţelege-dispãru precum un balon de sãpun.
 

Cassie vrea sa o protejeze pe prietena ei, vrea sa aceasta sa fie fericita cu Adam, chiar daca si ea il iubeste, pentru ca Diana a fost salvarea ei cand Faye o teroriza si pentru ca tine cu adevarat la ea. Dar acum Faye o terorizeaza din nou, punand-o sa faca tot felul de lucruri pentru ea. Cassie e constienta ca nimeni nu o mai poate salva acum de rautatea lui Faye.
 

Cand realizeaza ce planuieste Faye- sa devina conducatoarea Cercului, Cassie isi da seama ca a mers prea departe si trebuie sa o opreasca, dar Faye deja o are la mana cu mult mai multe decat sarutul ei cu Adam.
Cassie e destul de slaba in acest joc, sau poate nu slaba, ci fara experienta.Ea are propriile ei arme, dar in fata amenintatii lui Faye, uita de ele. Santajul se pedepseste cu inchisoarea, asta ar fi o arma, sau, jucand dupa regulile lui Faye, si Cassie o poate santaja la randul ei. Doar ca este atat de ingrozita de situatia in  care se afla, ca nu realizeaza lucrurile astea.Eu una, nu am lasat niciodata pe cineva sa ma santajeze, cu toate ca au incercat cativa, oricat de grava ar fi fost situatia.Am preferat sa marturisesc si sa imi asum consecintele, oricare ar fi ele.Santajul este forma de rautate care imi face cea mai mare sila dintre toate si de aceea nu pot sa o tolerez.
 

Si facand asta, Faye a scazut in ochii mei. Nu mai este acea fata puternica si rea, care ma intriga in primul volum, ci doar o fata rea care ma scarbeste.
Lucrurile se complica si mai mult cand energia intunecata care a iesit din craniu incepe sa atace oamenii si sa ii ucida, iar Cassie isi da seama ce greseala uriasa a facut.
Oare mai e timp sa o indrepte? 
Multe secrete vor iesi la iveala, unele din prezent, altele dintr-un trecut negru si ingropat. Si cand se va intampla asta, multe persoane vor avea de suferit, inclusiv unele care nu au nicio vina.

Ceva i se strecurã pe şira spinãrii şi ea aproape cã alergã spre pietrele din cealaltã parte a movilei. Mary Meade-mama Dianei, decedatã în 1976. Marshall Glaser şi Sophia Burke Glaser.Pãrinţii lui Melanie.Decedaţi în 1976.Grant Chamberlain.Tatãl lui Faye. Decedat în 1976. Adrian şi Elizabeth Conan.Pãrinţii lui Adam. Decedaţi în 1976.
O mie nouã sute şaptezeci şi şase! O mie nouã sute şaptezeci şi şase!
Cassie simţi cum i se zvârcoleşte stomacul şi i se ridicã, iar pãrul de pe ceafã i se zbârli.
Pentru numele lui Dumnezeu, ce se întâmplase în New Salem în 1976?
 

Concluzie: O carte la fel de atractiva, intriganta si savuroasa precum prima. Plina de neprevazut, situatii-limita, dilemele mai mult sau mai putin adolescentine- o poveste superba.
Rang:****
4/5

Niciun comentariu: