vineri, 9 martie 2012

HUMANITAS: Lansare de carte: Insula de sub mare de Isabel Allende


Miercuri, 14 martie, ora 18, lansare la Carturesti, in ceainarie - Isabel Allende, Insula de sub mare
Editura Humanitas Fiction va invita miercuri, 14 martie, ora 18:00, la Libraria Carturesti, in ceainarie (str. Arthur Verona nr. 13-15), cu prilejul lansarii romanului Insula de sub mare de Isabel Allende. Vor vorbi: Marina Constantinescu, Elisabeta Lasconi, Cornelia Radulescu, Denisa Comanescu. Actrita Mirela Oprisor va citi un fragment din roman.



În 1770, Toussaint Valmorain debarcă plin de speranţă şi de idealuri în portul Le Cap, aducând cu el cufere cu cărţi, haine scumpe şi peruci pudrate. Însă plantaţia de trestie a tatălui său îl sileşte să renunţe la tot acest bagaj. Tânărul devine repede un plantator, poate mai puţin crud decât cei cu vechime, dar suficient de inuman cât să-şi exploateze sclavii şi, mai ales, sclavele. Preferata lui, Zarité, nu îndrăzneşte să se revolte. Dar, când soarta îl aduce pe plantaţia Saint-Lazare pe tânărul sclav Gambo şi Zarité se îndrăgosteşte, nimic nu va mai putea sta în calea tinerei care se descoperă pe sine şi descoperă libertatea. Libertate pe care o va dobândi numai după ce frământările vremurilor vor însângera insula şi vor alunga stăpâni şi sclavi spre un nou Pământ al Făgăduinţei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

hmm, suna destul de bine, dar nu cred ca va fi genul meu, oricum trebuie sa mai risc sa mai ies si eu putin din rutina:d

MikuMyuuki spunea...

Asa am zis si eu, care aleg cartile dupa coperta. Dar descrierea [pe care uitasem sa o adaug] este destul de interesanta si parca m-ar face sa o cumpar:)
`miku