miercuri, 28 martie 2012

Cel pe care ti-l doresti

Cel pe care ti-l doresti...e mai aproape decat crezi de Jill Mansell e povestea a doua prietene care sufera din dragoste si vor sa isi gaseasca linistea si fericirea.
Nancy afla ca sotul ei o insala si hotaraste sa divorteze. Despartirea vine mai degraba ca o usurare pentru ea, realizand cat isi dorea sa scape de casnicia ei bolnavicioasa.
Carmen e in alta situatie: Spike a fost iubirea vietii ei, iar cand el a murit, Universul ei s-a prabusit, lasand-o singura, deprimata si convinsa ca nu isi mai gasi niciodata dragostea.
Cartea ne prezinta mai multe povesti, in mai multe perspective.
Connor isi da seama ca excentrica sa iubita nu este chiar ce isi doreste de la viata, iar cand apare fiica lui, Mia, care pare sa o urasca sincer si din toata inima pe Sadie Cianura, relatia celor doi se incheie....epic.

-Bunã, salutã Mia, legãnându-se uşor şi strângând în mânã cutia cu suc.(…)Tu trebuie sã fii Carmen.
Luându-i cutia din mânã, Connor mirosi conţinutul, apoi sorbi o înghiţiturã de Frascati cald.
-E Mia, fiica, mea îi spuse lui Carmen. Beatã.

Zac este un tanar homosexual creator de moda, care isi cauta fara speranta dragostea adevarata. Dar in timp ce toata lumea cunoaste orientarea sexuala a lui Zac, tatal sau nu stie nimic.
In seara de Craciun, Carmen primeste o vizita neasteptata: Rennie, fratele rebel al lui Spike, cantaret intr-o formatie rock de succes, un barbat superficial si afemeiat, dar care tine sincer la Carmen si este singurul care reuseste sa o mai faca sa zambeasca dupa moartea lui Spike.

Rennie deschise frigiderul şi scoase afarã un castron acoperit cu folie în care erau nişte resturi de plãcintã cu mere.
-O împãrţim, spuse Carmen.
-Ȋngraşã, protestã Rennie, cu privirea unui copilaş de opt ani cãruia i s-a cerut sã îşi împartã prãjiturica.
-Bine, pãi tocmai de asta îmi place. Dacã ar fi salatã, adãugã Carmen generoasã, te-aş lãsa sã o mãnânci pe toatã.

In poveste mai apare si mama lui Nancy, Rose, care se muta alaturi de fiica ei, Carmen si Rennie in casa lui Carmen din Paddington.

-Trebuie sã te întâlneşti cu managerul tãu mâine dimineaţã, îi aminti Rose.Mi-ai spus cã trebuie sã te trezeşti la şapte.
Rennie îi fãcu cu ochiul lui Rose, mişcat de grija care i-o purta.
-Rose, îţi fac o promisiune: Dacã n-am sã fiu în pat la ora douãsprezece, am sã vin direct acasã.

Si care sunt vecinii lor? Connor si rebela Mia, care cauta cu disperare o iubita demna de tatal sau, ca un Cupidon poznas inarmat cu sageti bine tintite.

-Te rog, invitã-mã sã merg la bal cu tine, izbucni ea, temându-se ca aceea sã nu fie cea din urmã ratã când îl vedea pe Joe James.(…)
Uite cum s-a fãcut total de râs.Dacã Joe o refuza, nu mai avea ce face.Poate sã îşi bage capul în cuptor,dacã ar fi avut cuptorul bunul-simţ şã funcţioneze cu gaz.

Incercand sa ii ajute pe toti, Mia incurca itele rau de tot si provoaca multa confuzie in vietile lor.
E foarte interesant de urmarit incotro se indreapta vietile lui Nancy, Carmen si ale pritenilor lor, o poveste savuroasa care nu te plictiseste nicio secunda, si extrem de amuzanta.

Trebuie sã ajungi undeva pânã la şapte jumate, zise rãutãcioasã Carmen, dupã ce Rennie îl conduse afarã pe Joe.
-Ȋn faţa televizorului pentru cã începe Coronation Street, protestã Rennie. Vezi ceva rãu în asta?


Concluzie: O carte frumoasa si extrem de amuzanta, care in mod clar merita citita.
Rang:****
4/5

Niciun comentariu: