joi, 12 ianuarie 2012

Vampirii sudului #11- Capcana mortala



Sookie s-a obisnuit cu faptul ca nu duce o viata normala.(A avut 10 volume la dispozitie sa se obisnuiasca). E un fel de ciudatenie intr-o lume ciudata, asta datorita faptului ca are sange de zana, pe de o parte, si o inclinatie etraordinara pentru belele, pe de alta parte.


Şi când ai nevoie de doi hãndrãlãi capabili? Când îţi bat necazurile la uşã.Pânã sã îmi dau seama, m-am întors şi m-am ridicat spre intrarea în bar. Fireşte, cei doi Leeds au privit încotro priveam eu, aşa cã eram toţi cu ochii pe uşã când au intrat necazurile pe ea.

Nu ştiam dacã atacatorii intenţionau sã mã omoare, dar nici sã mã invite la o partidã de Monopoly nu vroiau.



Acida, carismatica, inteligenta si amuzanta, ea reuseste, ca de fiecare data, sa faca fata provocarilor, desi acestea nu sunt unele simple: Sandra Pelt o vaneaza sa o omoare, iar Eric, sotul ei vampir, are probleme mari cu noul conducator, Victor, care face tot ce ii sta in putinta sa il provoace pe Eric, pentru a avea un argument solid care sa ii justifice crima pe care si-o doreste.


Se adauga doua rude zane despre care Sookie crede ca au un scop ascuns si care mai locuiesc si cu ea in casa, un sef teriantrop care e pe cale sa isi piarda afacerea, in tutore semi-demon, o scrisoare gasita intr-o ascunzatoare secreta si un dar ce are puterea sa ii indeplineasca o dorinta si rezulta un roman spumos, a carui actiune se desfasoara in mare viteza, motiv pentru care nu ai timp sa te plictisesti.


-Claude mi-e vãr, iar Dermot, strãunchi, am zis instinctiv. Ei n-ar încerca sã…
Şi, necãjitã, am lãsat gândul nerostit. Dacã învãţasem ceva de-a lungul ultimilor câţiva ani, atunci fusese cã nu trebuie sã fac presupuneri prosteşti.Ideea cã rudele tale nu vor sã îţi facã rãu era o presupunere prosteascã de gradul întâi.

Primul lucru care mi-a venit in minte cand am inchis cartea, dupa ce am terminat-o de citit, a fost ca Sookie s-a schimbat. Intamplarile prin care a trecut i-au adus un extra plus de tarie de caracter si o usoara detasare, nu intr-atat incat sa devina o persoana cu sange rece, dar in mod cert e foarte diferita de Sookie cea din primele volume.


Le rãspunsesem la întrebãri în ceea ce acum ştiam cã reprezintã stilul zânelor: mã ţinusem de litera adevãrului, fãrã sã îi respect şi spiritul.

Nu mã mişcasem atât de repede, atât de îndelungat, de când…de când fugisem ultima data de cineva care voise sã mã omoare. M-am gândit: ar fi cazul sã-mi schimb modul de viaţã.



Concluzia: Imi place. Daca volumele 9 si 10 nu mi s-au parut la fel de frumoase ca cele dinaintea lor, volumul 11 in mod cert le-a "spalat pacatele".


Rang:****
4/5

2 comentarii:

Anonim spunea...

chiar mi-ai facut pofta cu astea.va trebuii sa le cumpar:x

Sara spunea...

poti sa schimbi scrisul? are niste erori si se vede ciudat