vineri, 27 ianuarie 2012

Campania vALLuntar

vALLuntar, mai multe cărţi, mai multe şanse

Ce este vALLuntar? Este o campanie online prin care Grupul Editorial ALL își propune să încurajeze lectura şi voluntariatul. O echipă de angajaţi ALL va face voluntariat în schimbul…lecturii.
În perioada 24 ianuarie – 16 martie ei pun gratuit la dispoziţia bloggerilor orice carte de pe www.all.ro. Ei trebuie să o citească şi să îşi scrie părerea despre carte pe blogul personal. Fiecare recenzie valorează 15 minute de voluntariat ce va fi realizat de către echipa ALL pentru un centru ales de bloggeri. Fiecare comentariu referitor la carte sau la campanie, dat la postul cu recenzia, adaugă încă 3 minute de lucru.
“vALLuntar este o campanie prin care vrem să promovăm lectura şi voluntariatul şi prin care încercăm să ne apropiem de cititori. Nu spunem că vom schimba lumea, că datorită nouă şi voluntariatului nostru lumea va deveni un loc mai bun, mai sigur sau mai frumos. Doar că orice schimbare începe cu noi înşine. Iar aici, la Grupul Editorial ALL, suntem dispuşi să facem mai întâi în noi înşine această schimbare, ca ea să se poată reflecta ulterior şi în comunitate.
Ce va rămâne la sfârşit? Nişte cărţi citite, nişte copii zâmbind, nişte copaci plantaţi si un imens sentiment de linişte interioară, de bine şi de bucurie”, a declarat vicepreşedintele Grupului Editorial ALL, Mario Demezzo, care are o experienţă de opt ani ca fundraiser.
Voluntariatul îl vor face în perioada 26 martie – 8 iunie în centrele alese de primii trei bloggeri care adună, prin posturi şi comentarii, cele mai multe minute de lucru.
Pentru a putea participa în campania vALLuntar:
- trebuie să aveţi de cel puţin un an un blog activ (adică să scrieţi minimum un post pe săptămână) în limba română.
- să trimiteţi, cât mai curând, un email la adresa loredana.modoran@all.ro în care să specificaţi blogul avut, de cât timp scrieţi pe el, ce carte de pe all.ro* vă doriţi pentru recenzie şi datele de livrare.
* Cartea va fi expediată prin poştă sau curier, în limita stocului disponibil, în maxim şapte zile lucrătoare de la data la care este cerută
Se vor lua în considerare:
- doar posturile ce conţin recenzii la cartea primită publicate pe blogul personal în perioada 24 ianuarie – 16 martie. Posturile din afara perioadei, precum şi republicările unei recenzii mai vechi, nu se iau în considerare.
- doar posturile ce conţin idei personale despre carte. Simpla preluare a descrierii de pe coperta cărţii nu este luată în considerare.
- doar posturile al căror link a fost semnalat pe adresa de email loredana.modoran@all.ro, pe Facebook folosind tagul @Editura ALL sau pe Twitter folosind hashtagul #vALLuntar
- doar posturile la sfârşitul cărora este specificat că articolul face parte din campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL.
Există posibilitatea de a participa cu mai multe recenzii în campanie. Puteţi cere o a doua carte abia după ce aţi publicat prima recenzie.
Pentru fiecare post scris echipa ALL va lucra 15 minute pentru un centru ales de bloggeri**, iar pentru fiecare comentariu referitor la carte şi la campanie se mai adaugă încă 3 minute de voluntariat.
** Centrele vor fi alese de către primii trei bloggeri ce vor aduna cele mai multe minute.
Validarea comentariilor:
- Comentariile ce vor primi minute vor fi validate de către un reprezentant al Editurii ALL la un interval de o săptămână şi vor fi făcute publice.
- Dacă un utilizator a dat mai multe comentarii la postul cu recenzia, se va lua în calcul un singur comentariu.
Munca voluntară va fi făcută de o echipă ALL în perioada 26 martie – 8 iunie (cu posibilitate de prelungire în cazul în care numărul de ore este prea mare).

Un comentariu:

Anonim spunea...

foarte frumos si bine sa existe asa ceva:x