sâmbătă, 28 ianuarie 2012

"Petrecerea" de Danielle Steel

 De unde am primit-o?
De la Libraria Libris, singura librarie care a sponsorizat probabil majoritatea concursurilor si recenzorilor din blogosfera romaneasca.
Cartea am primit-o cu trei saptamani in urma si vreau sa imi cer scuze pentru ca recenzia a aparut abia acum, dar sunt cateva motive personale la mijloc.
Sper ca si pe viitor Libris sa continue sa sponsorizeze blogul.
Dorim ca aceste carti sa intre in concursuri. 

 De ce am citit-o?
Am ales aceasta carte pentru ca inainte am mai citit alte doua scrise de Danielle Steel. Sunt usor de citit si au un subiect atractiv.


Despre ce este vorba?
Viata avocatei Olympia Crawford Rubenstein este frumoasa acum: are un sot iubitor, intelegator, traieste bine, are trei copii dintr-o casatorie anterioara si unul din aceasta, ii iubeste enorm iar ei ii raspund cu aceeasi intensitate. Problema apare insa intr-o zi, sub forma uneii scrisori care le invita pe cele doua gemene ale sale la balul de debut in societate, un bal exclusivist, cu o traditie de decenii, la care ea insasi participase cand avea optsprezece ani. 
Dar gemenele ei sunt doua firi complet diferite: Veronica, dura, incapatanata, gata sa mearga sa ajute la un orfelinat decat sa mearga la aceasta petrecere si Virginia, o impatimita a modei, a petrecerilor si iesitului cu baietii. 
Cand le spune fetelor despre petrecere, Virginia este cat se poate de entuziasmata, dar Veronica spune NU cu toata indarjirea posibila. 
Olympia nu are cum sa o convinga, dar peste ceva timp, fostul ei sot, care era obligat sa le plateasca fetelor taxele la facultate, o ameninta pe Veronica spunandu-i ca daca nu va merge la bal, atunci nu va mai plati taxele pentru niciuna dintre ele.
Asa ca ea accepta. Dar una peste alta, nici sotul actual, Harry, nu vrea sa mearga.
De aici si pana la cateva intamplari ce o dau peste cap (cum ar fi imbolnavirea fiului cel mic cu varicela chiar inainte de bal, venirea soacrei acasa la ea) nu este mult.
Veronica isi arata din ce in ce mai mult fata rebela: isi face un tatuaj urias pe spate, vine insotita de un punker cu parul albastru...
Olympia este pusa in situatii care mai de care mai extreme...
Iar balul...balul este cireasa de pe tort.

 Recomandare/ Parere personala
Este o carte cum nu se poate mai potrivita pentru o seara in care ninge afara. Luati-va o cana de vin fiert si savurati-le pe amandoua, caci merita.

Multumesc din nou, Libris, pentru carte!

4 comentarii:

Sara spunea...

super, chiar m-ai convins sa o citesc

Anonim spunea...

oo ce draguta ee:x e o lecturare usoara, merita sa fie data cadaou cred eu:d

Anonim spunea...

ai cartea in pdf?,multumesc

Ramona spunea...

nu, dar stai pe aproape, ca vom organiza un concurs ce o va avea ca premiu