joi, 12 aprilie 2012

"Fantoma din Manhattan" de Frederick Forsyth


Ultimul roman al lui Frederick Forsyth continua celebra carte scrisa de Gaston Leroux, fantoma de la opera. Din atmosfera misterioasa si romantica a Parisului sfirsitului de secol al XIX-lea, personajele create de Leroux se regasesc in New York-ul inceputului de secol XX, intr-o lume in care banul pare sa invinga dragostea, iar imbogatirea rapida este idealul fiecaruia.Refuzat de frumoasa Christine, acum o soprana celebra, fantoma paraseste Parisul si incepe o viata noua si secreta in New York, unde dobindeste in scurt timp o avere uriasa. Visul sau de a construi o opera in Manhattan devine realitate si Christine este invitata sa cinte la spectacolul inaugural. Destinele lor se unesc din nou si secrete nebanuite ies la iveala.Legenda fantomei se sfirseste insa luminos pentru ca intotdeauna mai exista o speranta...


CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Cristian Baciu
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789738180796
Nr. Pagini: 192
Aparitie: 30.4.2002

3 comentarii:

giorgiana spunea...

nu stiam de cartea asta..pare interesanta

MikuMyuuki spunea...

Da...nici eu, dar vad ca face parte dintr-o serie:-? O sa ma documentez si prezint toata seria. Intr-adevar pare interesanta.

`miku

Niahara spunea...

O doamne! Personal am urat cartea! Nu are absolut nicio legatura cu opera originala ( Fantoma de la Opera de Gaston Leroux), bazandu-se mult mai mult pe musicalul lui Andrew Lloyd Weber. Mai mult in prefata autorul face de doua parale opera originala si pe autorul sau. Pe langa toate acestea nici macar nu reuseste sa prinda bine personalitatea personajelor din musical. Poate sunt eu prea critica, chiar mi-ar placea sa vad si o alta parere cu privire la aceasta carte.