vineri, 27 aprilie 2012

Frenezia


Image and video hosting by TinyPicLiv este o adolescenta ciudata: are degetele mijlocii de la maini mai lungi decat e normal si ii creste par, un puf roscat pe tot corpul. Dar asta nu e nimic in comparatie cu ceea ce se ascunde inauntrul ei, acea furie pe care nu o poate tine in frau.
Parintii nu au inteles-o niciodata, mama ei nu pricepe de ce nu ii impartaseste pasiunea pentru tot ce e la moda, tatal ei nu se intreaba nimic in ceea ce o priveste pe fiica lui.
Norocul lui Liv este ca are un prieten bun, care ii e alaturi mereu, si un iubit care o accepta asa cum e.
Dar nici ea nu stie exact cum e si ii e teama ca atunci cand va afla, monstrul care doarme inauntrul ei se va trezi si va pune stapanire pe ea.
Cu patru ani in urma, cand avea treisprezece ani, faptul ca a vazut un lup ucis de mama ei i-a provocat o asemenea furie ca a vrut sa o ucida. Atunci a fost prima data cand a cuprins-o frenezia. Acum, furia o pandeste sa puna gheara pe ea din nou si mai multe lucruri de neinteles se intampla.O femeie misterioasa apare in padure, aceasi padure unde de-a lungul anilor au avut loc mai multe crime al caror faptas nu a fost inca prins.
Frenezia ar fi fost, poate, o carte buna, daca nu ar fi fost acele Multumiri ale autoarei de la inceput. Pentru ca o carte plina de mister intotdeauna atrage cititorii, o enigma care cere sa fie rezolvata poate transforma o carte slaba intr-una buna. Dar aici nu a fost vorba de nicio enigma, pentru ca stiam ce este Liv. Dat fiind ca scrie pe prima pagina, nu aveti cum s-o ratati, si oricum mai multe bloguri au dezvaluit asta, presupun ca nu e nicio problema sa va zic ce scrie, dar daca nu vreti sa aflati opriti-va aici din citit.
SPOILER ALERT!!!
Sera Gamble mi-a sugerat sa scriu o poveste despre o fata varcolac.Asta scrie pe prima pagina. De ce nu au pus multumirile la final, nu am idee.
Ce pot sa va mai zic despre carte?Personajele secundare sunt slab conturate, ceea ce ar fi ok daca scriitoarea s-ar fi axat pe cel principal. Daca.
Liv este un personaj rece, distant. De obicei, dupa ce citesti o carte, poti spune, cunoscand personajul, ce ar face intr-o situatie sau alta. Mai exista si personaje imprevizibile, ca Dru din Altfel de ingeri sau Rose din Academia vampirilor, dar aici nu e vorba de asa ceva, ci de faptul ca Liv nu e un personaj care sa se apropie de cititor. Desi trairile ei sunt descrise destul de minutios, este ceva ce te face sa pastrezi distanta, nu poti empatiza cu ea asa cum ar trebui.
In cea mai mare parte a timpului am avut impresia ca Live este intr-un fel de transa, ca nu traieste actiunea la adevarata ei intensitate. Iar cand afla ce este, reactia ei e... fada.
Poate am avut eu asteptari prea mari de la aceasta carte. M-am lasat atrasa de coperta, care e superba, si de descriere, care e interesanta, asteptandu-ma sa dau peste un geniu al literaturii fantasy, cand, de fapt, seamana cu o poveste scrisa de o pustoaica de 15 ani, ceea ce e dezamagitor.
Actiunea nu este explicata bine, nu aflam ce s-a intamplat de fapt cu Pace, ce e cu familia de lupi, de ce o vrea Victor sau cum functioneaza mana de argint, de ce, in loc sa o raneasca, o ajuta.
Povestea ar putea fi draguta, dar lipsurile cartii nu ma lasa, pe mine, o perfectionista, sa o apreciez.
Concluzie: Nu va luati dupa mine. Cititi cartea. Chiar vreau pareri care sa ma contrazica.
Rang:**
2/5

Niciun comentariu: