joi, 23 august 2012

Recenzie: Elixirul vietii


Viktor, Konrad si Elisabeth au fost crescuti ca si frati, insa doar Viktor si Konrad sunt frati- si gemeni, pe deasupra, iar Elisabeth este o verisoara indepartata, adoptata de parintii lor cand a ramas orfana.
Ei trei, impreuna cu Henri, baiatul unor prieteni de familie, isi petrec majoritatea zilelor impreuna, in castelul familiei Frankestein, luand lectii de stiinta de la domnul Frankestein, tatal lui Viktor si al lui Konrad, plimbandu-se calare, ori cu barca.
Zilele lor sunt fericite si lipsite de griji, asta pana cand Konrad cade bolnav la pat. Tatal sau cheama mai multi doctori, dar niciunul nu este in stare sa isi dea seama ce boala are.
Atunci, Viktor isi aminteste ca in lungile lor calatorii prin colidoarele secrete ale castelului, au gasit un pasaj periculos care ducea catre Biblioteca Obskura: o biblioteca straveche, pastrata in secret de generatii, care continea carti de alchimie.
Dar le era interzis sa intre acolo, tatal sau spunand despre acele carti ca nu contin informatii despre cunoastere, alchimia fiind doar o iluzie periculoasa.
-Aceasta nu e cunoaştere, a replicat el. Asta e coruperea cunoaşterii. Iar aceste cãrţi nu trebuie citite.
-Atunci de ce le pãstrezi? Am întrebat eu sfidãtor. De ce nu le arzi pur şi simplu?
Pentru o clipã, fruntea lui s-a încreţit de mânie, apoi s-a liniştit.
-Le pãstrez, dragul meu bãiat arrogant, pentru cã sunt artefcate ale unui trecut imoral şi ignorant- şi e un lucru bun sã nu uiţi de greşelile trecute.
Când pare cã pentru boala lui Konrad nu existã nicio soluţie, Viktor decide cã soluţia este Elixirul vieţii, un ser despre care a citit intr-o carte din biblioteca interzisa. Astfel, el, impreuna cu Elisabeth si Henri, pornesc in aventura ce are ca scop salvarea vietii lui Konrad, dar nu o data le pune in pericol pe ale lor: traducerea cartii, descoperire ingredientelor si fabricarea serului.
Ocupati cu noile descoperiri, Viktor si Elisabeth nici nu isi dau seama ce se petrece intre ei, ce atractie a luat viata. Insa Viktor va afla curand ca dragostea nu e deloc usoara, caci Elisabeth este indragostita de altul, o persoana pe care el deja o uraste, un ingrat care i-a furat marea iubire: fratele sau, Konrad.
Nu eram la fel de drãguţ precum Konrad, nu. Nu voi avea niciodatã şarmul sãu, sau graţia sau rãbdarea sau abilitatea fãrã efort  la diferite lucruri. Insã aveam acelaşi corp frumos, iar în al meu existau mai mult curaj şi fermitate şi pasiune.
Nu erau astea lucruri demne de iubit?
Ii simţisem cãldura de lup în acea noapte în Sturmwald. Fusese a mea atunci, şi aveam s-o fac din nous ã fie a mea.
De unul singur, şi pentru totdeauna.

Suspansul, actiunea plina de pericole, impletita cu intrigile unor adolscenti plini de gelozie si un strop de cunoastere imfama a alchimiei, creaza o carte interesanta, pe care nu o vei mai putea lasa din mana.
Cartea nu este asa cum imi imaginam eu. De pe o parte, m-a surprins, pe de alta, m-a dezamagit. Da, e o carte frumoasa, insa o parte a finalului e foarte previzibila. In schimb, ultimele pagini, finalul propriu-zis, m-a socat.
Concluzie: O carte frumoasa, interesanta, plina de actiune, intrigi, emotii si sentimente interzise. In mod cert, merita citita.
Rang:****
4/5

2 comentarii:

Alexandra Jds spunea...

Pare chiar interesanta...:)

Bianca Ellen spunea...

saracul Viktor..mereu trebuie sa se sufere din dragoste