sâmbătă, 4 august 2012

Ce carti prefera zodiile?


De obicei, ne este greu sa alegem un cadou persoanelor ce nu le cunoastem foarte bine, sau chiar si celor aproapiate, din teama de a nu da gres. Iata mai jos cateva idei livresti, in concordanta cu zodiile.


Berbec: Cumpără-i o "Istoria militară" sau cărţi despre strategie de luptă sau războaie celebre. E ceva ce şi-a dorit dintotdeauna să răsfoiască, dar... n-a avut timp.
Taur: Adu-i o carte cât mai mare şi mai frumos ilustrată. O să-l impresionezi. Cum e un iubitor al artei, un album cu picturi celebre e exact ce şi-ar dori să aibă.
Gemeni: Nu-i du o singură carte, mare. Mai bine cinci-şase mai mici, cu subiecte variate, din domenii diferite, dar obligatoriu noutăţi. Altfel rişti să le fi răsfoit deja.
Rac: Un cadou pentru el absolut special ar fi un manuscris, sau un volum vechi de la anticariat pe care îl căuta demult, sau cartea lui preferată, în ediţe princeps.
Leu: Ori îi duci ultimele noutăţi în domeniul care îl pasionează, ori un volum de lux cu poezii de dragoste, ori o enciclopedie cu şi despre genii sau oameni celebri.
Fecioară: Cumpără-i volumele care-i lipsesc din colecţiile pe care le are deja acasă. Sau un compendiu mare de medicină, dacă nu e medic. Şi-ar fi dorit să fie.
Balanţă: Ai grijă să se potrivească şi să se asorteze cartea ta cu restul cărţilor pe care le are în bibliotecă. Conţinutul poate fi despre artă, modă sau orice ţine de estetică.
Scorpion: Kama Sutra cu ilustraţii explicite, cărţi pentru adulţi pe care să le citiţi împreună în pat sau, dacă nu, tratate de managemant şi manipulare a maselor sau ocultism.
Săgetător: Poţi să încerci şi cu nişte cărţi mai serioase decât ai fi tentată să-i iei, la prima vedere. E mai puţin superficial şi mai intelectual decât lasă să se vadă.
Capricorn: Poate ar fi bine să-i faci cadou altceva decât cărţi. Are el destule şi e foarte greu să nimereşti ceva util pentru el. De ce nu-l scoţi mai degrabă în oraş, la un film?
Vărsător: Orice carte despre viitor, SFuri, romboţi, invenţii sau idei geniale, dar preferabil în format electronic. Altfel riscă să rămână abandonate pe un raft.
Peşti: Cumpără-i ceva gen Paulo Coelho sau nuvelele lui Eliade. Dacă nu, cărţi de psihologie, filosofie sau parapsihologie. Şi i-ai dat de lucru!


4 comentarii:

Ştefana Alexandra spunea...

La gemeni are dreptate! :)) Mă plictisesc foarte repede de o singură carte mare;))

MikuMyuuki spunea...

Chiar asta voiam sa spun:))
Prefer sa primesc 3 lucruri micute si ceva mai neinsemnate decat 1 mare. :))

`miku

Ramona spunea...

un album cu picturi celebre? nuuuuuuu

Krisz spunea...

Istoria militara? Yeah, right :-j. Poate ca sa-i dau cu ea in cap celui care imi face cadou asa ceva, ca isi bate joc de mine :))