miercuri, 1 august 2012

Book Lovers Challenge- Ziua 1

Image and video hosting by TinyPicSiii....START pentru Book Lovers Challenge!


1.      Cum a început pasiunea ta pentru cărți? Ce romane te-au făcut să iubești lectura și de ce?


Primul roman citit a fost Singur pe lume. Practic, mama mi l-a pus in brate si a zis ca nu ma lasa sa ies afara pana nu citesc ceva din el si ii povestesc. Apoi, m-am trezit ca nu mai vreau sa ies afara, pentru ca am ceva mult mai bun de facut. 
Dupa acest roman minunat, am mai citit si altele, dar niciunul nu mi-a placut la fel de mult. Poate ca eram si prea micuta ca sa le inteleg, aveam vreo 10-12 ani.
Apoi, am aflat de Harry Potter si au urmat multe nopti in care citeam pe sub patura, la lumina telefonului si zile in care puneam cartea in manualul de istorie, ca sa creada mama ca invat, dar eu citeam HP.
Ceva mai tarziu, m-am trezit ca sunt angajata si am un salariu maricel. Sincer, ma cam saturasem sa imi cumpar haine si nu prea stiam ce sa fac cu banii, asta pana cand am intrat intr-o librarie.
Apoi am inceput sa imi fac un obicei: in fiecare zi de salariu, cum scapam de la munca, ma opream la o librarie de la Universitate (nu Eminescu, una mai micuta) si cumparam cateva carti.
Acum, am ajuns in faza in care am neaparat nevoie de o biblioteca mai mare, pentru ca nu imi mai incap cartile, iar daca trec doua-trei zile fara sa citesc macar 20-30 de pagini simt ca imi lipseste ceva.
Cartile au fost prietenii mei fideli, atunci cand nu mai aveam alaturi prieteni reali, iar cu ajutorul cititului am reusit sa ies dintr-o depresie serioasa.

De aceea, poate, citatul meu preferat despre carti este cel al lui Charles W. Eliot: Cartile sunt cei mai tacuti si constanti prieteni; sunt cei mai accesibili si intelepti consilieri si cei mai rabdatori profesori. 




Am si eu o rugaminte, cei care participati la Book Lovers Challenge, imi puteti lasa si mie un link unde pot citi raspunsurile voastre?

10 comentarii:

Leontina spunea...

Și eu particip :D http://just-other-things.blogspot.ro/

Apropo, și mie mi-a plăcut muuult seria Harry Potter :D :x

Alexya spunea...

Super articol :D. Doar ma stii ca am fost si eu obsedata de Harry Pottter. Pe atunci ma jucam pe afara cu prietenii si foloseam tot felul de vraji =)). Bagheta era orice bat gaseam afara:)).
Inteleg obiceiul de a lua carti si faptul ca nu mai ai unde sa iti mai pui cartile noi. Am inceput sa ma ascund de tata atunci cand vin acasa cu carti, pentru ca tot timpul imi spune ca dau prea multi bani pe ele. In loc sa fie bucuros ca nu dau bani pe droguri... asta e, nu ai ce face. Parintii sunt parinti:)).
Ma bucur ca te-ai alaturat acestei provocari:D.
Take care,
Alexya

Sally spunea...

http://sally-bookblog.blogspot.ro/2012/08/book-lovers-challenge-ziua-1.html

Muneca Chucky spunea...

ai primit o leapsa de la mine ^^...http://munecachucky.blogspot.ro/2012/08/premiul-liebster.html

Ramona spunea...

@Alexya daaa, eu cand am fost la bookfest mi-am luat vreo 6 carti, iar pe 3 dintre ele le-am ascuns in geanta, le-am lasat in punga doar pe cele cumparate la promotie, care aun fost mai ieftine, ca sa vada mama ca nu am dat multi bani pe ele :)) mama adora cartile si acum a dat spargerea la biblioteca mea, a citit AV, Georgina, Cercul secret, Vampirii sudului si o gramada altele. Nu o deranjeaza prea mult sa dau banii pe carti, dar se enerveaza cand ii cer bani de tigari pentru ca eu pe-ai mei i-am cheltuit pe carti :)) zice ca nu stiu sa gestionez banii si adevarul e ca nu prea stiu :))

Ştefana Alexandra spunea...

Foarte drăguţ! e bine că ţi-ai făcut un obicei din a îţi cumpăra o carte în prima zi de salar. Şi eu sunt în situaţia că nu mai ma unde să-mi pun cărţile, chiar mă gândeam să le spun alor mei să-mi ia nişte rafturi suspendate :))

Şi eu particip uite: http://valsulfluturilor.blogspot.ro/ aici vor apărea zilnic postările.

Krisz spunea...

Si eu mai mult ca sigur o sa imi iau carti din banii mei de salariu, cand o sa am unul :)) Eram convinsa ca o sa spui ceva si de Amurg, dar vad ca m-am inselat.

Ramona spunea...

@Krisz pt multi Amurg a dat startul la citit, dar eu eram pasionata de ceva timp de citit. Dar pot sa spun ca Amurg a fost cartea care a deschis drumul catre fantasy.

ღAzucenaღ spunea...

Si mie mi-a placut foarte mult Singur pe lume,iar de cartiile din seria Harry Potter m-am indragostit complet.

Oana H. spunea...

Si eu particip : http://magic-world-of-books.blogspot.ro/2012/08/book-lovers-challenge-day-1.html