vineri, 3 august 2012

BLC by WOL: #1, #2, #3


Imediat ce am vazut aceasta provocare am vrut sa o iau si eu. Putea sa mi se puna si un tren in fata, ca eu tot voiam sa o scriu. E geniala, fetelor!
O sa scriu trei dintre provocari astazi, cu toate ca incalc regula nr. 4, dar vreau sa scriu in acelasi timp cu Ramona.
Enjoy my world!

1.      Cum a început pasiunea ta pentru cărți? Ce romane te-au făcut să iubești lectura și de ce?
 Pasiunea mea pentru carti...este cumva impartita in mai multe etape. Am citit de cand am fost mica, adica inainte de 6 ani. Citeam ziare, evident, nu citeam articole intregi, dar incercam sa citesc cuvinte, propozitii. Tatal meu e cel care m-a pus dintotdeauna sa citesc pentru a fi pregatita pentru scoala, asa cum ma punea sa invat si tabla inmultirii iar eu nu reuseam deloc sa o retin. :)) Apoi, in clasele primare mi-a placut sa citesc enorm. Nu stiu, a fost ca un bum. Imediat ce am invatat sa citesc fluent, citeam toate textele din manual, din culegeri si dintr-o Antologie de texte pe care am iubit-o enorm. Spre sfarsitul clasei a 3-a, inceputul clasei a 4-a am descoperit basmele lui Petre Ispirescu si povestile lui Hans Christian Andersen si le-am citit de atatea ori ca le stiam pe dinafara. Am avut o perioada de stagnare, din clasa a 5-a pana intr-a 8-a, citind numai texte pentru scoala si fan-ficuri online. Apoi a aparut Twilight. Toata lumea vorbea despre aceste carti. La scoala aveam o colega care tocmai terminase Amurg si tot povestea ea despre varcolaci, vampiri...iar eu habar nu aveam ce spune. Tin minte ca ceva mai tarziu, cand a terminat de citit Eclipsa, ea vorbea despre nou-nascuti iar eu am crezut ca era vorba despre bebelusi. :)) Iar atunci i-am zis lu taicameo ca vreau sa-mi iau seria asta de carti. Aveam eu ceva bani stransi, am gasit-o la reducere intr-o librarie din Real si am cumparat-o. Am avut norocul, daca pot spune asa, sa fiu racita in saptamana urmatoare, saptamana de dinainte de Craciun, si nu am facut altceva decat sa stau in pat si sa citesc. Si in 5 zile am dat gata toate cartile. Apoi...apoi am pus cartile frumos in biblioteca mea. Dar arata cam urat, goala, doar cu 4 carti. Si mam dus din nou la Real si am cumparat alte carti. Am ajuns la peste o suta, cam in patru ani si sunt chiar fericita ca pot sa imi destind mintea si cu altceva, ceva ce imi place mult.

2.      Povestește-ne ceva despre prima ta recenzie: la ce carte a fost făcută, dacă ți-a fost greu să o scrii și de ce, dacă erai curios/curioasă sau emoționat/ă de părerea cititorilor blogului tău. 
Prima mea recenzie a fost facuta pentru blogul Nemira, intr-o vara, acum vreo 4 ani, pentru cartea "Comedia ratatilor" de Tonino Benaquista. Aveau si inca au o promotie prin care, daca scrii o recenzie, primesti 3 carti cu reducere de 50%. Am scris si eu recenzia dupa indrumarile date de ei pe blog, si peste cateva saptamani am primit un mail in care se confirma publicarea recenziei, alaturi de un bon cu reducerea. Am fost super-mega-extra fericita, deoarece era prima oara cand publicam ceva pe internet, cu exceptia forumurilor. Imediat ce an citit mailul m-am dus in sufragerie si le-am spus tuturor ca mi s-a publicat, ca am castigat. :)) Prima incercare, checked!

3.      Cu care personaj din cărțile citite te asemeni cel mai mult (aveți calități, defecte comune, același mod de a acționa în unele situații etc.)? Dacă nu ai găsit doar un personaj, poți face un mix de 2-3 și să ne spui ce ai asemănător de la fiecare.
 Sincera sa fiu, stiu ca a fost un singur personaj cu care m-am identificat perfect, din romanul Interviu cu un vampir, Lestat. Este pur si simplu genial. Lestat e un personaj care pare misterios. El nu da indicii, face lucrurile cum vrea el si chiar daca ceva nu e bine, el continua sa faca acel lucru doar pentru a vedea finalul. Ma vad in multe dintre actiunile lui pentru ca el e cumva nechibzuit, dar are o nechibzuinta putin cam norocoasa. Si incalca regulile. O saruta pe maica-sa. Creaza un copil vampir, complet anapoda. Isi cheltuie cu nesat averea necastigata de el. Este un rocker mirific atunci cand vine timpul. Totusi, nu am citit finalul seriei, nu stiu daca ma aseman intr-o masura chiar atat de mare pana la final. Cert e ca ma indentific cumva...


Un comentariu:

Ramona spunea...

Lestat e cam dubios, dar il ador, deci si aici va asemanati :))