joi, 10 mai 2012

HUMANITAS: Lansare de carte si vernisajul expozitiei Copiii Himalayei

Editura Humanitas va invita joi, 10 mai, ora 18.00, Libraria Bastilia (Piata Romana nr. 5) la lansarea volumului Trei saptamani in Himalaya de Marius Chivu si la vernisajul expozitiei Copiii Himalayei. Vor vorbi: Geanina Corondan, Vlad Mixich, Catalin Gaitanaru si Marius Chivu.Trei săptămâni în Himalaya. Povestea seducătoare a unui drum spre „streaşina lumii“, o călătorie şi o carte care te eliberează de tot ce-ţi prisoseşte înăuntru. Urci muntele coborând în tine. 
   „Să călătoreşti încontinuu, fără intenţia de a ajunge undeva. Ca stil de viaţă. Să nu te opreşti nicăieri mai mult de o zi, să saluţi lumea din mers în timp ce-ţi iei rămas-bun, niciodată la revedere... Să fii curios şi să te miri neîncetat ştiind că, dacă nu te miri, te rătăceşti! Să cauţi, să afli o poveste, să spui una, să mănânci aici, să dormi dincolo, mereu dinspre ceva înspre altceva, şi drumul să fie însăşi destinaţia în schimbare.
   La sfârşit, relativa glorie de a urca pe Himalaya rămâne doar o chestiune neînsemnată. Pentru ca încercarea de a străbate acei munţi foarte înalţi înseamna să cobori la fel de mult în tine. Orice călătorie are destinaţii ascunse de care la început nu eşti pe deplin conştient. Trei săptămâni în Himalaya este şi despre aceste mici revelaţii.“ (Marius CHIVU)
Marius Chivu
Marius Chivu A tradus volumul de poezie Melancolica moarte a Băiatului-stridie de Tim Burton (Editura Humanitas, 2009), romanul Unchiul Rudolf de Paul Bailey (Editura Humanitas, 2009) şi povestirile lui Oscar Wilde din audiobookul Privighetoarea şi trandafirul (Editura Humanitas Multimedia, 2010).

Niciun comentariu: