joi, 31 mai 2012

Cele 9 vieti ale lui Chloe King-Rapirea

In viata mea nu am mai stat atat de mult la o carte. Am inceput-o cu mult timp in urma si, pe de o parte pentru ca sunt in sesiune, pe de alta parte pentru ca nu m-a prea atras cartea, abia aseara am terminat-o.
M-a dezamagit. Poate ca are ceva mai multa actiune decat primul volum, dar nu se compara.Primul volum e amuzant si plin de farmec, are acel ceva pe care il gasesti la putine carti.
In primul volum, Chloe e plina de viata, acida, entuziasta. In al doilea volum e distanta, nu ne este aratata nici drama prin care trece la adevarata ei intensitate, nici nu mai are amuzamentul primului volum.
Din punctul meu de vedere, e o poveste fortata, care si-a pierdut tot farmecul. Aveam asteptari mari de la cartea asta.
Dupa lupta cu Cotcarul, Chloe pleaca impreuna cu Alek la sediul central al Mai, condus de Serghei, un barbat intre doua varste, care imediat o "adopta" pe Chloe, purtandu-se cu ea ca un tata.
Prinsa intr-un Univers nou si ciudat, alaturi de o noua prietena, de oameni care par ca vor toti sa ii faca pe plac si coplesita de descoperirea unui tata pe care nu l-a avut niciodata, Chloe incepe sa se complaca in situatia in care este, pe jumatate invitata in sediul Mai, pe jumatate captiva.

Alergã.Ȋnsoţitoarele ei abia se mai vedeau: de îndatã ce coborâserã de pe culmea dalului, spre marginea pãdurii, celelalte cinci Mai tot ţâşneau printre umbre şi în afara lor, menţinându-se pe o linie mai mult sau mai puţin dreaptã, dupã mirosul cãprioarei, însã în afara câmpului visual al oricui ar fi putut sã priveascã.

Asta pana cand realizeaza ca mama ei a fost rapita de Ordinul A Zecea Lama. Si atunci va intelege exact cine ii este prieten si cine nu, dar mai ales, ce valoare au oamenii in ochii Mai si ce valoare are ea.
Actiunea se petrecere rapid, dar nu are sarea si piperul primului volum. 
Concluzie: Mult mai slaba decat volumul unu. Nu prea merita.
Rang:**
2/5

Niciun comentariu: