miercuri, 18 aprilie 2012

Cartea vs. filmul

In articolul de astazi al rubricii Cartea vs. filmul ma voi axa pe romanele lui Nicholas Sparks, unul dintre scriitorii mei preferati, si filmele care au la baza aceste romane.
Ultimul cantec
Poster: Ultimul cantec Dupa ce parintii ei au trecut printr-un divort urat,Veronica "Ronnie" Miller a ramas extrem de afectata si a refuzat sa-i mai vorbeasca tatalui sau. Atunci cand mama ei decide ca Ronnie trebuie sa plece in Georgia pentru a relua legatura cu tatal instrainat, fata nu este deloc incantata si manifesta raceala si ostilitate in prezenta tatalui sau. Ea vrea cu disperare sa se intoarca la New York, dar urmatoarele lucruri care se intampla, belelele in care intra si persoanele pe care le cunoaste o obliga sa ramana acolo pentru restul vacantei, un prilej de a-si cunoaste mai bine tatal.
Filmul respecta foarte bine cartea si e dragut.
Draga John
Poster: Dear JohnIntr-o vacanta de primavara, Savannah Curtis il intalneste pe John Tyree, aflat intr-o scurta permisie. Pentru personajul lui Chaning Tatum, momentul intalnirii reprezinta dragoste la prima vedere. In urmatorii sapte ani cei doi corespondeaza intens, scrisorile lui Savannah (Amanda Seyfried) insemnand pentru tanarul soldat mai mult decat niste simple gesturi romantice, caci la fiecare misiune periculoasa acesta reuseste sa-si mentina echilibrul pishic tocmai cu ajutorul acestori dovezi de dragoste. Insa aceasta indelungata corespondenta are consecinte pe care niciunul dintre cei doi tineri nu le prevede..
N-am vazut inca filmul, dar cartea e super.
O plimbare de neuitat
Poster: O iubire de neuitat
Landon si prietenii lui sunt cei mai cool baieti dintr-un liceu din Beaufort. Jamie e opusul lor, nimic nu pare cool la ea. E fiica preotului si poarta haine largi, care ii ascund formele. Cand o farsa a lui Landon se termina prost, directorul liceului il obliga sa joace in piesa scolii, activitate in care e implicata si Jamie. Petrecand tot mai mult timp alaturi de ea, baiatul descopera dupa un timp... ca s-a indragostit! Landon este nevoit sa renunte la prietenii sai pentru a-si petrece timpul cu Jamie , el incercand sa-i implineasca toate visurile fetei.
Asta e actiune filmului, cel putin. Landon din film difera enorm de cel din carte, dar povestea e in mare aceeasi.

Nopti in Rodanthe
Poster: Nopti in RodantheNights in Rodanthe este o drama romantica despre doua suflete pierdute care se intalnesc intr-un moment de cumpana al vietii lor si experimenteaza intr-un singur week-end o aventura pasionala ce le va schimba pentru totdeauna cursul existentei. Adrienne Willis este o femeie de varsta medie blocata intr-o casnicie nefericita, a carei fiica adolescenta ii pune la indoiala toate deciziile si care pleaca intr-o vacanta de doua zile in Rodanthe, un orasel de coasta din Carolina de Nord, pentru a administra hanul unor prieteni de familie si pentru a-si pune ordine in ganduri. Singurul oaspete al hanului este atragatorul doctor Paul Flanner, care trebuie sa lupte cu propriii demoni si cu propriile crize de constiinta si care a plecat in aceasta calatorie pentru a se impaca cu instrainatul lui fiu. Singuri intr-un loc izolat si uitat de lume, prinsi in mijlocul unei furtuni puternice, Adrienne si Paul se apropie unul de celalalt si incep o scurta, dar magica poveste de dragoste, care isi va pune amprenta asupra viitorului lor.
The Notebook
Poster: JurnalulAllie Hamilton si Noah Calhoun, personajele principale ale unei carti pe care un batran vine in fiecare zi sa o citeasca unei femei internata intr-un azil, se intalnesc la un carnaval si se indragostesc. Povestea lor de dragoste este plina de peripetii, incepand cu dezacordul parintilor lui Allie de a fi impreuna cu Noah. Vazand ca nu se pot impune in fata tinerilor, parintii hotarasc ca familia sa se mute din oras. Neprimind nici un semn din partea lui Noah, Allie vrea sa se casatoreasca cu Lon, un soldat american, dar nu inainte de a merge sa-l vada pentru ultima data pe Noah. Acum este momentul in care trebuie sa decida ce va face in continuare, simtind ca dragostea dintre ea si Noah e la fel de puternica chiar si dupa atatia ani.
Mesaj de departe

Poster: Mesaj de departeMessage In A Bottle spune povestea Theresei Osborne, redactor la ziarul Chicago Tribune. Dupa ce fiul acesteia pleaca in vizita la fostul ei sot infidel, Theresa hotaraste sa plece singura intr-o vacanta. Intr-o zi, in timp ce alerga pe malul marii, gaseste o sticluta lasata de valuri in nisip. Dupa ce o deschide, Theresa descopera inauntru o scrisoare de dragoste extrem de emotionanta. Intoarsa la ziar, ea isi convinge seful sa publice un articol despre misteriosul expeditor, cunoscut drept “G.”
  Theresa incepe sa il caute pe acesta, iar dupa intense cercetari ale scrisului si drumului pe care l-ar fi avut sticla, il gaseste intr-un final pe Garret Blake, un barbat din Carolina de Nord, care nu si-a mai putut reveni dupa tragica moarte a sotiei lui.



4 comentarii:

Only Books spunea...

In cazul primelor 3 imi pot exprima si eu opinia deoarece am vazut filmele si am citit si cartile. Sincer, mi-as fi dorit sa citesc prima data cartile ca sa nu am nicio idee despre actiune: atat de mult mi-au placut! Sunt foarte emotionante, iar filmele nu vor fi niciodata la fel de profunde ca un roman de dragsote.
Imi pare nespus de rau ca nu am gasit nicaieri de cumparat "Jurnalul unei iubiri":(.
Frumoasa postarea, mi-a placut mult!:)

Dee.

MikuMyuuki spunea...

Uite, am gasit aici cartea:D
Mai este numai una!

http://clb.ro/descriere_carte.php?cod_carte=0000018275&subcateg=34

`miku

Ramona spunea...

si eu tot la primele trei am citit cartile, filmele le-am vazut doar pe primele doua.

Cristina M. spunea...

La primele trei am vazut filmele, iar cartile sper sa le citesc cu prima ocazie,as citi in special Draga John deoarece filmul mi-a placut foarte mult.
Nopti in Rodanthe a fost superba cartea, mi-a placut la nebunie, filmul nu am apucat sa il vad inca.
The Notebook atat cartea cat si filmul au fost superbe, desi filmul m-a impresionat mai tare decat cartea fiindca l-am vazut prima data si povestea m-a luat total prin surprindere.