vineri, 20 aprilie 2012

Naluca si Naucul


Alona Dare era cea mai tare tipa din liceu, regina balului si in general o afurisita. Iar momentul tragic al mortii, cand este lovita de un autobuz plin cu tocilari, nu o schimba deloc.
Dumnezeule, eşti la fel de superficialã ca întotdeauna! Nici mãcar moartea nu te-a schimbat.
Desigur, ii lipsesc micile placeri ale vietii si sa fii prinsa intre doua lumi nu e prea distractiv.
Mã gândeam doar la toate lucrurile care or sã-mi lipseascã.S-a zis cu îngheţatele asortate linse pe ascuns! Adio, sãrutãri!Sau orice altceva. Am murit virginã fir-ar sã fie- şi nu ãsta era planul.
Si cel mai rau dintre toate, singurul care o poate vedea si poate sa o ajute este Will Killian, un tip care dupa standardele ei nu merita nicio atentie. Dar culmea- el este cel care nu ii acorda ei nicio atentie, lucru care o frustreaza la maxim.
Lucrurile stau din ce in ce mai rau, cand Alona incepe sa dispara, fara sa isi aminteasca unde se duce sau ce face, neputand sa controleze deloc acest lucru.
-Vrei sã spui cã atunci când nu sunt aici, sunt în iad?
-Nu ştiu! Am spus, încrucişându-mi braţele la piept. Atunci când te întorci, îţi miroase pãrul a pucioasã?

Will are problemele lui: directorul vrea sa ii faca viata un calvar, iar doctorul sau psihiatru vrea sa il inchida intr-un spital de nebuni. Aparitia Alonei nu face decat sa incurce lucrurile, caracterul ei il sacaie, dar mai e ceva acolo, ceva...care a fost prezent din clipa in care a vazut-o prima data.
-Am o propunere pentru tine, a spus el în cele din urmã.
La care am replicat în singurul mod în care eram în stare:
-Nu mã culc cu tine, chiar de-ai fi singurul pe care l-as putea atinge. Sunt moartã, nu disperatã!
Will isi da seama ca nu poate sa o refuze la infinit pe Alona. Dar acum, Alona este cea mai mica problema a lui: restul fantomelor din scoala si-au dat seama ca el poate sa le vada si sa le auda, iar acum il acosteaza sa le ajute.
-Dumnezeule, m-am rãstit, sã vorbesc cu tine e ca şi cum aş trece o cãmilã prin urechile acului.
-Ce?
-Dificil, dureros şi nefolositor în proces.

O carte teribil de amuzanta, in ciuda subiectului abordat, dar si plina de mister.
Alona nu este asa cum pare la inceput si de-a lungul cartii vom afla ca viata ei nu a fost deloc perfecta, iar in spatele zambetului stralucitor si a stapanirii de sine se afla o drama bine ascunsa.
Concluzie: Amuzanta, misterioasa, plina de actiune si suspans, Naluca si Naucul e o carte care nu are cum sa nu va placa.
Rang:****
4/5
Si...urmeaza inca doua volume:
 



Niciun comentariu: