luni, 30 aprilie 2012

Iubitul virtual

Vivi, Lane, Izzy si Curtis sunt patru prieteni buni, care intotdeauna se sustin si se ajuta reciproc.Fiecare dintre ei are o mica drama:
Vivi respinge toti baietii, din motiv ca niciun nu e demn de ea, fara sa reuseasca sa il gaseasca pe cel ce i se potriveste.
Izzy il iubeste pe Shawn, iubitul ei, care e o pramatie, profita de banii ei si de slabiciunea ei pentru el.
Iar Lane e indragostita de Curtis, dar nu are curajul sa ii marturiseasca.
 -Vreau sã spun, eşti la fel de rea ca Isabelle, doar cã tu nu ai curaj sã-l agãţi pe tip, iar ea nu are curaj sã-l pãrãseascã.De ce nu-i spui sã te ia la bal? Ce s-ar putea întâmpla aşa rãu?
-Ar putea s-o rupã la fugã în direcţia opusã, urlând ca apucatul, şi sã nu-mi mai vorbeascã niciodatã, ceea ce ar duce la destrãmarea grupului nostru şi ne-ar schimba existenţele pentru totdeauna, rosti automat Lane.
Cand Isabelle il prinde pe Shawn inseland-o cu o alta fata, decide sa il paraseasca definitiv, cu toate ca aceasta hotarare aduce cu sine multa suferinta. Dar cu timpul, Izzy incepe sa se indoiasca si sa dea inapoi, dorindu-si sa se impace cu Shawn, cautandu-i acestuia scuze pentru comportamentul sau oribil.
Cand Izzy le marturiseste fetelor ca ar vrea sa ii mai dea o sansa lui Shawn, Vivi decide ca e momentul sa faca ceva, ceva ce o va indeparta pe prietena lor de Shawn pentru totdeauna, pentru ca el chiar ii distruge viata.
-Ia stai, am gãsit! Strigã pe neaşteptate Vivi.
(…)
-Ce?Ce este?
-O fãcãturã, spuse Vivi, rotindu-se pe cãlcâie, cu ochii strãlucind.(…)O sã cream un tip pentru Isabelle pe MySpace!Unul care sã o facã sã dea uitãrii scursura aia schizofrenicã!
Astfel, Vivi si Lane, cu ajutorul lui Curtis si al fratelui mai mic al lui Vivi, Marshall, il creaza pe Brandon, iubitul perfect pentru Isabelle.
Lucrurile merg foarte bine la inceput, Brandon ii straneste interesul lui Izzy, iar ea chiar il place si vrea sa il intalneasca. Aici apare problema, bineinteles, pentru ca el nu exista in realitate. Dar, ca de obicei, Vivi are un plan. E un plan nebunesc, dar macar e un plan.
-Aşadar o foloseşti pe mama noastrã (…) ca sã angajezi un partener fals de bal pentru cea mai bunã prietenã a ta, care habar n-are ce se întâmplã în jurul ei, spuse Marshall, privind-o în ochi. O sã ajungi în iad, ştii asta, nu-i aşa?
Vivi zâmbi.
-Da, dar o sã fie o cãlãtorie super!
Dupa lungi cautari ce par sortite esecului, fetele il gasesc pe Jonathan, care, cu cateva retusuri, va fi tipul perfect pentru Izzy. Si nu doar pentru Izzy....
Cu cat actiunea avanseaza mai mult si ne apropiem de finalul cartii, cu atat lucrurile se complica si mai tare, Vivi pare prinsa intr-o situatie fara iesire, iar totul devine un amalgam de minciuni si temeri, fara sa mai stim exact cine este victima, dar Vivi face totul din dorinta ca prietena ei cea mai buna sa fie fericita.
Cartea e plina de actiune si haioasa, cu drame adolescentine din plin si cateva pilde din care avem ce invata.
 Prima ar fi sa nu sa nu ne incredem in persoanele cunoscute pe internet, caci nu ai de unde sti cine se afla in partea cealalta a firului. O alta ar fi ca minciunile, chiar si cele nevinovate, ne complica viata si pot face mult rau.O alta ar fi ca persoanele care traiesc prin ceilalti, incercand sa le manipuleze vietile, ajung sa isi distruga propria fericire.
Vivi e impulsiva si genul despre care vorbeam mai sus, care manipuleaza vietile altora, dar o face doar din dorinta de a-i vedea fericiti, uitand totusi ca ceea ce pentru ea inseamna fericire nu inseamna la fel si pentru ceilalti. Ca si persoana, e imatura si greu de suportat, dar ca si personaj, e plina de viata si amuzanta, devenind rapid personajul meu preferat.
Toata povestea cu iubitul virtual e foarte amuzanta, dat fiind ca am facut si eu o chestie asemanatoare in tineretile mele, doar ca eu eram amanta virtuala(nu intrebati) si am facut-o tot din dorinta ca prietena mea sa renunte la tipul pe care eu nu il credeam potrivit pentru ea. Totul pentru fericirea ei. Eram o mica Vivi, si de aceea sustin ce am afirmat mai sus despre dorinta de manipulare.
Concluzie: Alaturi de Clubul V, Iubitul virtual este o carte ce nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui adolescent.
Rang:****
4/5

2 comentarii:

Only Books spunea...

De-abia astept sa o citesc si eu! Cred ca miercuri ma apuc de ea.
Btw, frumoasa recenzia:).

Dee.

Ramona spunea...

Merci. Sa-mi zici cum ti s-a parut cartea.