joi, 14 iunie 2012

Comori tainuite

Am primit aceasta carte de la Libraria online Libris.
Jed Skimmerhorn hotaraste sa renunte la tot ce insemna vechea lui viata, la bogatie, la cariera si la casa in care a crescut si se muta cu chirie intr-un apartament ce ii apartine frumoasei Isadora Conroy.
Ea are propriul magazin de antichități, o familie iubitoare și o viață frumoasă și plină de afecțiune. 
Fiecare dintre ei pare a fi de partea unei extreme, fiecare la cate un pol, intre ei intinzandu-se lumea intreaga.
El e enigmatic si in majoritatea timpului antipatic, incercand sa o tina la distanta.
Isadora e genul de personaj realist, nici bun sau rau in intregime, nici puternic, dar nici slab, un personaj imperfect, asa cum este orice fiinta umana.
Isadora "Dora" si Jedidiah "Jed" formeaza un cuplu de personaje acid, reusind sa aduca zambetul pe buze cititorului prin replicile taioase si sarcastice.
Fiecare dintre ei ii produce iritare celuilalt, dar in spatele acestei iritari mocneste o mare pasiune ce are nevoie doar de o mica scanteie ca sa se aprinda.
-Da, Jedidiah, a spus Dora, in timp ce Honora se indeparta. Danseaza cu fata.
-Du-te si gaseste pe altcineva sa hartuiesti, i-a sugerat el si s-a intors spre bar. Avea nevoie de ceva mai tare decat sampania.
-Bunica te supravegheaza, amice. Dora l-a tras de maneca. Facem pariu ca te urecheaza daca nu ma duci pe ringul de dans si nu esti fermecator?
Cartea se vrea a fi pe jumatate roman de dragoste, pe jumatate politist.
Aparitia lui Finley, un colecționar de artă pasionat, ne poarta pe potecile detectivismului, aducand un plus de actiune, dar adevarul este ca desi avem de-a face cu un om complet lipsit de scrupule când vine vorba să-și recupereze obiectele pierdute, Comori tainute este si va ramane o carte de dragoste, mai mult decat una politista.
Concluzie: O intriga savuroasa, mai slabuta la capitolul mister, dar cu o poveste interesanta.Buna de citit atunci cand ploua afara si nu ai chef sa asimilezi prea multe informatii, caci e o lectura simpla, care nu pune cititorul la multa munca.
Rang:**
2/5

Niciun comentariu: