vineri, 20 ianuarie 2012

Altfel de ingeri



Dru este o altfel de fata.Una care stie ce este Lumea Reala si ce bestii fioroase, cu colti si insetate de sange ies la iveala dupa lasarea intunericului. Harul ei este de a le vedea, de a le simti si ii este foarte utila tatalui ei, un vanator de creaturi ale intunericului.

Am pufnit, înşfãcând sucul de portocale, deschizând cutia şi luând o gurã zdravãnã din bãutura rece. M-am şters la gurã şi am râgâit cu zgomot.
-Ca o adevãratã doamnã, spuse tata fãrã sã-şi ridice ochii albaştri şi injectaţi de pe încãrcãtor.
Ştiam ce înseamnã asta.
-Ieşi în oraş disearã?
De fapt, vroiam sã spun: fãrã mine?


Ei sunt mereu in miscare, mutandu-se dintr-un oras in altul, acolo unde ii cheama datoria. Dru a fost antrenata de mica pentru a lupta impotriva a tot felul de monstri, iar pentru ea, asta e normalitatea.
Insa normalitatea ei este data peste cap cand tatal ei pleaca la Vanatoare intr-o seara si nu se mai intoarce, in locul lui aparand un zombi care vrea cu orice pret sa intre in casa...ca doar e casa lui.
Dru nu stie cine sau ce l-a transformat pe tatal ei in zombi, dar stie ca acea creatura descarcanata, cu miros de cadavru si care vrea sa o omoare nu mai este tatal ei. Si are de ales: el sau ea?
Alege sa isi salveze viata, omorand creatura-ceea ce mai ramasese din tatal ei.
Era ca un coşmar care se repeta cu regularitate, doar cã era real.Tata murise. Era mort de-a binelea, nu doar plecat toatã noaptea, urmând sã se întoarcã în zori, plin de sânge şi stors de puteri. Distrus pe vecie, irevocabil.
Astfel se trezeste singura, fara niciun sprijin in lupta cu intunericul. Mai mult decat atat, se pare ca monstrii s-au hotarat sa plece si ei la vanatoare, iar Dru e pe meniul lor, cap de lista.

I-am fãcut semn cu mâna sã se dea înapoi, m-am lãsat încet pe podea şi am început sã mã furişez târâş pe covor, cu pistolul în mânã. Am verificat de douã ori sã vãd dacã piedica era pusã şi am avut grijã sã nu-l îndrept spre capul meu prost. (…)
Unghiul chiar nu era deloc bun. Dar prin geam am vãzut o umbra mişcãtoare, ca şi cum creatura de dincolo de uşa s-ar fi mutat de pe un picior pe altul. Asta presupunând cã avea doar douã picioare.

O carte frumoasa, captivanta, infricosatoare pe alaturi, o poveste pe care o citesti cu sufletul la gura, ingrijirata de ceea ce pandeste pe urmatoarea pagina.

Caracterul lui Dru e ciudat: uneori pare mai degraba un copil speriat, care nu stie ce sa faca pentru a-si salva viata, alteori e curajoasa, acida, sarcastica, uneori aproape sadica, si pregatita in orice clipa sa se ridice si sa o ia de la capat.

Ok, tatã, sã vedem cine poate sã mã scoatã din sitiuaţia asta, de vreme ce din tine a mai rãmas doar o patã pe covorul din sufragerie. O patã pe care ar trebui sã dau cu aspiratorul, apropos.

Concluzia: O carte diferita, dar captivanta si plina de suspans. Da, frumoasa!
Rang:****
4/5

Urmatoarele volume:

Jealousy Book Defiance Book Reckoning Book


3 comentarii:

Sara spunea...

suuper. sper sa apara si la noi cat mai repede urmatoarele volume. pe site-ul scriitoarei gasesti multe informatii http://www.lilithsaintcrow.com/journal/

Anonim spunea...

Wow.seria pare grozava.Cu siguranta merita citita si ma gandesc sa cumpar cartile :D.

Anonim spunea...

eu azi am terminat prima carte8-> si e perfecta:))