luni, 3 iunie 2013

[HUMANITAS, lansare de carte]Lucian Boia – De ce este România altfel?

Luni, 10 iunie 2013, ora 19.00, Ateneul Roman va gazdui conferinta sustinuta de cunoscutul istoric Lucian Boia. Tema conferintei: "De ce este Romania altfel?". Lucian Boia va dialoga cu Gabriel Liiceanu.

Luni, 10 iunie 2013, ora 19.00, Ateneul Roman va gazdui conferinta sustinuta de cunoscutul istoric Lucian Boia. Tema conferintei: 'De ce este Romania altfel?'. Lucian Boia va dialoga cu Gabriel Liiceanu.
Un dialog intre doi oameni de cultura care pot spune lucruri avizate despre asezarea in lume a tarii noastre, despre trecutul si prezentul nostru. Mai putin despre viitor. Un dialog care isi propune sa fie o meditatie facuta fara patima, uneori, poate, o aspra judecare de sine, dar de pe urma careia toata lumea are ceva de castigat.

Ultimele carti ale lui Lucian Boia au starnit discutii aprinse. Mai cu seama De ce este Romania altfel? S-a vorbit de patriotism si de lipsa de patriotism. Insa criticii cei mai inversunati ai lui Lucian Boia au uitat, pare-se, ca numai cine iubeste poate suferi pentru neimplinirile fiintei indragite. 

Evenimentul va fi deschis de Andrei DimitriuDirectorul General al Filarmonicii "George Enescu", urmat de un interludiu muzical sustinut de violonista Cristina Anghelescu si pianistul Viniciu Moroianu. In incheiere, Lucian Boia va acorda autografe.

Conferinta este organizata de Filarmonica "George Enescu" in colaborare cu Grupul Humanitas. Digi24 este partener media al evenimentului.

Biletele, in valoare de 50 si 70 de lei, vor fi puse in vanzare incepand de luni, 3 iunie, si pot fi achizitionate de la casa de bilete a Ateneului Roman.

Niciun comentariu: