vineri, 16 martie 2012

Recenzie-interviu

 
Cercul secret-volumul 1: Ritualul

 


MIKU: Pentru ca o citea Ramona si cand m-a intrebat: Pun in colet si Ritualul? eu am zis Pune-l, sa vad si eu cum e…
RAMONA: Pentru cã am adorat serialul din prima clipã şi eram foarte curioasã de acţiunea şi stilul cãrţii.


 
MIKU: O carte mai energizanta ca aceasta nu am mai citit de…de…mult. Este pur si simplu atractiva din prímele pagini.  Am si volumul doi insa nu am reusit sa-l termin inca. In orice caz, acest prim volum este magnific. Comparativ cu Jurnalele Vampirilor, in aceasta carte autoarea pare sa se fi reinventat si sa scrie exceptional de frumos si mai ales, cu un suspans enorm de bine pus la punct.
RAMONA: Super. Acţiunea din carte diferã de cea din film, şi asta e super, pentru  cã nu e este previzibilã.Ȋmi place foarte mult.


 
MIKU: Cassie e un personaj principal bine definit si actioneaza in situatiile limita ireprosabil de bine. Ma regasesc cu usurinta in impulsurile ei, in trairile amnezice, aiurite si iubitoare.
RAMONA: Greu…Ȋmi place de Cassie, deşi uneori mi se pare cam laşã. Cedeazã prea uşor în faţa lui Faye.Imi place şi Diana, e simpaticã şi bunã, dar totuşi, puternicã.


 
MIKU: Adam este clar personajul masculin intrigant al cartii; inca de prima oara de cand il vede Cassie, el ne este prezentat in asa fel incat sa nu il uitam. Adam are o anumita aura…
RAMONA: Faye, clar. E rea, dar emanã o anume fascinaţie şi putere în a-şi îndeplini scopurile, oricare ar fi acestea şi cu orice preţ. Uneori, cred cã în spatele rãutãţii ei şi a detaşãrii se ascunde o durere profundã.


 
MIKU: Eu recomand aceasta carte. Se citeste extrem de usor, are o actiune atractiva si este scrisa foarte, foarte frumos.
RAMONA: E o carte frumoasa, care meritã. Abordeazã mai multe subiecte, printre care lumea fantasy, responsabilitãţile la o vârstã fragedã, prietenia adevãratã şi compromisurile pe care trebuie sã le faci pentru a o pãstra, dragostea interzisã, curajul, loialitatea şi puterea de a lua o decizie altruistã.


 
MIKU: 5/5
RAMONA: 4.5/5

2 comentarii:

Cristina M. spunea...

E interesanta recenzia. Pana acum nu prea imi doream sa ma apuc de carte pentru ca nu mi-a placut stilul autoarei in Jurnalele Vampirtilor, dar m-ati convins ca aceasta merita citita :)

Ramona spunea...

Stiu la ce te referi, dar nu e acelasi stil ca in Jurnale, e mult mai tare.