sâmbătă, 14 ianuarie 2012

1000 de erori din cultura generală



1000Este adevărat? Acropole se află în Atena. Războiul de 100 de ani a durat 100 de ani. Apa fierbe la 100 grade Celsius. Bancnotele sunt din hârtie. Nu este adevărat!
Nu tot ceea ce considerăm a fi adevărat este astfel. Cartea de faţă oferă lămuriri la peste 1000 de grşseli memorabile şi confuzii remarcabile. De asemenea, clarifică nelămuriri curente, dar şi inexactităţi cunoscute, prezentând presupusele adevăruri.
Atât informaţiile concludente despre incredibile neadevăruri şi idei preconcepute, cât şi înţelepciunea populară vor face din această carte un însoţitor preţios şi plăcut prin lumea captivantă a erorilor.



Fluturii au aripi sensibile
Se spune ca la cea mai mica atingere a aripilor, nu mai pot zbura.Totusi, nu este adevarat. Chiar si dupa mici rani, de exemplu in urma atacurilor unor pasari, fluturii mai pot zbura.


Urechelnitele intra in urechi
Din cauza numelui lor se crede ca urechelnitele patrund in organul auditiv, urmand ca in cazul cel mai sinistru sa penetreze timpanul si sa-si depuna ouale pe creier. Urechelnitele- vietati de simbioza- inofensive si chiar folositoare, se granesc cu resturi de plante sau cu mici insecte. Numele lor vine de la partea din spate care are forma de pavilion al urechii.


Cine atinge o broasca raioasa face raie
Multe broaste raioase, atunci cand se simt amenintate, pot sa elibereze o secretie care duce la o usoara usturime a pielii. Raia este cauzata de virusi, care se transmite de la om la om. Cauzele medicale ale raiei sunt cu totul altele.


Gheisele sunt intotdeauna femei
Gheisele sunt animatoare care prezinta artele traditionale japoneze. Primele gheise erau exclusiv barbati. Abia in sec. XVII au aparut "onna geishas"(gheise femei).


Transpiratia miroase urat
In primul rand, transpiratia e inodora. Altfel, oamenii ar merge la sauna cu un cleste de rufe agatat de nas. Contine insa multe substante organice care servesc ca hrana diverselor bacterii. Abia cand acestea incep sa se descompuna, transpiratia dezvolta produsele reziduale care fac mirosul de transpiratie extrem de neplacut.


Interesant? Eu m-am indragostit de cartea asta.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ce tareeee:x

Sara spunea...

Gheise barbati?As vrea a vad asta.