miercuri, 9 mai 2012

Recenzie-interviu: Iubitul virtual



Miku: Inainte de a citi “Iubitul virtual”, de Kate Brian, am citit si “Clubul V”, carte care mi s-a parut draguta si numai buna de citit in timpul scolii cand concentrarea mea asupra cartilor in indirecta legatura cu scoala este slabita.
 RamonaM-a atras foarte mult subiectul de la inceput si in plus citisem “Clubul V”, de aceeasi scritoare, o carte care mi-a placut foarte mult si am zis ca trebuie neaparat sa o incerc si pe asta.
Miku“Iubitul virtual” este chiar mai buna decat “Clubul V”. Desi primul sfert al cartii este putin cam monoton, imediat ce fetele pun la cale planul si mai ales dupa ce gasesc un prieten real, ei bine, abia atunci incepe adevarata actiune. Si sincer, chiar m-a amuzat povestea. Mi-a placut.
Ramona: Mi-a placut foarte mult, are un stil lejer si o intriga puternica, multa actiune si niste personaje foarte dragute.
Miku: Cum sa nu il adori pe Jonathan, baiatul perfect?
Ramona: Vivi. E zapacita si ia mute decizii proaste, dar ar face orice pentru prietenele ei.
Mku:Marshall se schimba. Evolueaza. Daca la inceput e un baiat “invizibil”, stilul lui se schimba, purtarea lui se schimba. Sau poate doar iese la iveala…
Ramona: Jonathan. Mi s-a parut ciudat de prima data ca a acceptat rolul lui Brandon.
Miku:– Deci nu iti place Kim? intreba Lane cu o voce ascutita.
– Nici un pic, spuse Curtis, razand.
El veni mai aproape de ea, atat de aproape incat ii putea numara punctele aurii din ochi. Intimidata dintr-o data, Lane isi cobora privirea, dar Curtis ii ridica incet capul ca sa-i vada ochii. Baiatul zambea. Si inainte sa-si dea ea seama ce se intampla, buzele lor se atinsera. Mana lui era pe spatele ei. Cu cealalta mana o trase mai aproape. Inima lui Lae porni in galop cande a inceta sa se mai opuna. Il saruta pe Curtis. Iar Curtis o saruta pe ea.
Ramona: Cearta dintre Vivi si Lane din aeroport. A fost…savuroasa.
Miku: Marshall trase adanc aer in piept. Pentru o secunda, isi infipse dintii in buza de jos, dupa care spouse repede:
– Nu ma uitam la Isabelle. Ma uitam la Jonathan.
Lane ramase blocata.
Ramona: -Aşadar o foloseşti pe mama noastrã (…) ca sã angajezi un partener fals de bal pentru cea mai bunã prietenã a ta, care habar n-are ce se întâmplã în jurul ei, spuse Marshall, privind-o în ochi. O sã ajungi în iad, ştii asta, nu-i aşa?
Vivi zâmbi.
-Da, dar o sã fie o cãlãtorie super!

Miku: Finalul, specific autoarei, este fericit. Lucrurile se aranjeaza cum nu se poate mai bine iar fetele….fetele chiar urmeaza sa aiba parte de o distractie mega-uriasa!
Ramona: Dupa cat de tare se complica lucrurile in carte, ajungi sa te intrebi la fiecare pagina cu se va sfarsi, pentru ca pare genul acela de carte cu happy-end, dar nu ai nicio idee cum se va ajunge la acel happy-end. Cred ca pot spune ca finalul e imprevizibil, desi eu il banuisem.
Miku: Chiar recomand aceasta carte. Chiar mi-a placut. Trebuie sa o cititi.

Ramona: O recomand tuturor adolescentilor.

Miku: 4/5
Ramona: 4/5

Niciun comentariu: