sâmbătă, 3 martie 2012

"Ce-as fi eu fara tine?" de Guillaume Musso



De unde am primit-o?
De la Editura All, in cadrul campaniei vALLuntar.
De ce am citit-o?
M-a atras formularea retorica a titlului si ideea de combinatie intre poveste de dragoste si actiune politista.
Despre ce este vorba?
Relatia dintre Gabrielle si Martin incepe ca un basm modern si se se incheie brusc, apparent fara niciun motiv. Sau cel putin ei cred ca s-a terminat. Gabrielle nu ii mai raspunde la scrisori sau telefoane, iar Martin, intr-un gest disperat, ii scrie o ultima scrisoare in care ii destainuie toate sentimentele ce il mistuie si toata iubirea ce i-o poarta. Dar sa iti astern sufletul pe tava in fata persoanei pe care o iubesti nu e intotdeauna suficint, asa cum descopera Martin. Gabrielle nu ii raspunde si nu ii onoreaza invitatia la New York, desi el ii trimisese biletul de avion.
Cincisperezece ani mai tarziu, Martin, “copoiul”, cum este descris in carte, il urmareste pe Archibald, “hotul”. Dorinta lui de a-l prinde e foarte mare, atat pentru a-si indeplini profesia de politest, cat si pentru ca hotul, pe care politia il urmareste de 3 ani fara succes, e mult mai inteligent decat pare, iar Martin vrea sa isi dovedeasca lui insusi ca desi Archibald e inventiv si destept, el e si mai si.
Circumstantele urmaririi lui Archibald il aduc pe Martin inapoi langa Gabrielle, dupa atatia ani. Iar ea se lupta cu drama vietii ei, sfasiata de iubirea pe care inca i-o poarta lui Martin si de cea pentru  Archibald. Caci hotul este tatal ei.
Citat: Cuprins de disperare, ajunsese sa regrete ca isi intalnise marea iubire, pentru ca nu mai stia cum sa traiasca in continuare fara ea. In fiecare zi incerca sa se convinga ca maine ii va fi mai bine, ca timpul le vindeca pe toate, dar in ziua urmatoare se afunda inca si mai adanc.
 Recomandare/ Parere personala
Ideea carti este interesanta, actiunea e palpitanta, dar felul in care este scrisa e mai greoi. Nu e o carte dificil de inteles, dar nu e scrisa in acea modalitate  lina, care iti da senzatia de curgere, cu care am fost obisnuita la genurile fantasy.
Cartea merita, dar e nevoie de ceva mai multa rabdare pentru a o citi decat la alte carti.


Acst post este in cadrul campaniei vALLuntar initiata de editura All. Orice comentariu sporeste minutele de voluntariat, deci va rugam sa comentati.
Multumim!

5 comentarii:

Sookie spunea...

Majoritatea cartilor din colectia Strada Fictiunii sunt deosebite. Foarte frumoasa, de asemenea si campania vALLuntar.

Sara spunea...

foarte draguta si interesanta recenzia

Allyna spunea...

Pare chiar frumoasa cartea

Anonim spunea...

merita citita:-?

Cristina M. spunea...

Cartea pare interesanta, plus ca imi place mult modul in care ai scris recenzia.