duminică, 12 februarie 2012

Rubrica noua!


O noua rubrica, numita recenzie-interviu, pe care o realizam in colaborare cu fetele de pe blogul Ratacitori in lumea cartilor.
Va multumim ca ati acceptat aceasta propunere de parteneriat si speram la cat mai multe in viitor!

Prima carte aleasa este seria Jurnalele vampirilor, mai exact volumele 1-4.

Ramona:Am fost fascinata de serial de la primul minut si am vrut sa citesc seria gandindu-ma ca vor manifesta aceeasi fascinatie.
Miku: Am citit acasta serie pentru ca serialul este atat de celebru incat nu poti spune nu cartilor.
KykyEu sincer m-am gândit la această serie deoarece m-a fascinat, acţiunea a fost unică şi fenomenală, iar personajele foarte complexe. Ador modul de a scrie al Lisei Jane Smith, un mod unic şi captivant ce îţi reţine şi ultima suflare. Din câte ştiu eu, Lisa mai are o serie, anume Cercul Secret, pe care nu am reuşit să o citesc încă, dar plănuiesc să o citesc în viitorul apropiat.
Oana: De ce JV? Pentru că e o serie ridicată în slăvi şi, de ce să nu recunosc, pentru că am vrut să fac o comparaţie cu serialul.





 Ramona:Primele 4 volume sunt frumoase, chiar merita citite.
Miku: Se putea cu mult, mult mai bine. Serialul depaseste cartea de data aceasta.
KykyInteresantă, unică, plină de suspans şi captivantă. Nimic mai mult, nimic mai puţin.
OanaDestul de drăguţ primul volum, consider că este unul introductiv. Nu are cine ştie ce acţiune, însă destulă. Mult suspans, elemente goth şi horror. Vampiri, adolescenţi…aduce puţin aminte de Twilight,  însă n-au nici în clin, nici în mânecă. Desfăşurarea întâmplărilor este cu totul alta şi fiecare poveste este unică. Şi restul sunt frumoase, nu se lasă mai prejos.

 Ramona: Bonnie.Nu stiu de ce. Pur si simplu, am prins drag de ea mai mult decat de Elena.
Miku: Imi place de Damon pentru ca e puternic. Pentru ca face tot ce vrea. Si pentru ca o iubeste pe Elena.
Kyky:  Toată lumea ştie că împărtăşesc o pasiune nemaivăzută cu Damon. Dar de data asta, alegerea mea este Stefan. De ce? Este drăguţ şi grijuliu, frumuşel şi..lui chiar îi pasă de Elena. Este tipul bun, pe care l-ar vrea orice fată alături de ea.
OanaŞtefan Salvatore! Aici m-a influenţat enorm de mult serialul. Poate aspectul lui Paul Weasley? ;)) Hai că nu e urât! Anyway, aura sa de mister şi de singurătate e minunată! Cel care îşi ridică în jurul său un zid de protecţie şi care îşi apără sentimentele de cei din exterior. Genial vampir, îl vreau de Valentine’s Day.



 Ramona: Katherine.Are acel ceva deosebit care te intriga si te face sa o urasti si sa o iubesti in acelasi timp. Sa o urasti pentru ca e malefica, sa o iubesti pentru ca e geniala.
Miku: Matt. Pare genul pustiului de bani gata, dar de fapt existenta sa nu e asa usoara. E pur si simplu frumos, destept si mai ales, un bun prieten.
KykyÎn acest prim volum al seriei Jurnalele Vampirilor, personajul care m-a intrigat este însuşi Damon. Îi cam place să îşi bage nasul între Elena şi  Stefan, nu e aşa?
Oana: Damon şi înfăţişarea lui ingrată de cioară. Clar, Damon e “the bad guy”, cioara şi cel care vrea să îl pună într-o lumină proastă pe Stefan. Omoară oameni nevinovaţi şi o doreşte cu ardoare pe Elena.

Ramona: Nu poti spune ca esti un adevarat fan The vampire diaries daca nu ai citit cartile, nu-I asa?
Miku: Daca intr-o zi de vara nu aveti ce face, cartile acestea sunt alegerea perfecta.
KykyCu cel mai mare drag din lume vă recomand să citiţi această carte, căci nu veţi regreta. Toată seria este excepţională, sau cel puţin până la volumul 4 inclusiv. Mie îmi plac şi continuările, dar depinde, nu tuturor le plac.
OanaDa, merită citită! O lectură uşoară, care curge de la sine şi care nu necesită mult timp! Nu ezitaţi să o citiţi!




Ramona:3.5/5
Miku: 3/5
Kyky: 5/5, şi o dau din inimă. Excelentă, trebuie citită!
Oana: 4/5

5 comentarii:

Sookie spunea...

Inedita ideea noii rubrici! Foarte frumos. Eu nu am reusit inca sa citesc seria, insa mi-am achizitionat editia de chiosc asa ca....va urma....:)

giorgiana spunea...

frumioasa rubrica...totusi, parerea mea : calitatea caretilor a scazut odata cu aparitia unor noi volume..pacat..si cercul secret mi-a placut bol. 1 (ata am citit pana acum
)dar mi se pare scris mai bine decat seria jv

Ramona spunea...

De la volumul 4 in sus, se vede ca povestea a fost fortata, mie asa mi se pare.

Cristina M. spunea...

E deosebita rubrica. Felicitari pt idee, e foarte buna. In legatura cu seria....mi-a placut, dar nu pot zice ca foarte mult. Serialul e mult mai captivant. Primele carti inca au fost destul de ok, dar a-5-a mi s-a parut prea exagerata. Interesant ca la toate intrebarile sunt de acord cu ce a zis Miku si cam aceea ar fi si nota mea :) A fost o placere sa citesc aceasta rubrica..sper sa mai fie multe posturi de genul asta.

Sara spunea...

imi place noua rubrica, succes si la cat mai multe.