sâmbătă, 3 august 2013

Provocarea verii- Ziua 1

 1. Cum ar trebui sa fie cartea ideala pentru vara? Ar trebui sa fie simpla si usor de citit, sau dimpotriva, intortocheata si provocatoare? (Poti da si exemple de carti pe care le consideri „de vara”) 



 Nu cred că am cărți «pentru vară» sau pentru  orice alt anotimp, însă vara îmi inspiră multă căldură, implicit și cărți light, ușor de citit, micuțe și ușor de transportat. Desigur, acum avem și e-books, dar… În anii trecuți am citit vara "Iubitul virtual", “Clubul V”, ”Jurnalele lui Stefan”, dar și romane de Jane Austen, Emily Bronte sau Dostoievski. Totuși, dacă ar fi să aleg o carte de vară, aș alege ”Gossip Girl”.


 Cred cã foarte mulţi se duc cu gândul la light, atunci când vine vorba de cãrţi de varã. Pentru mine, o carte perfecta, indiferent de  anotimp, e o carte usor de citit, dar provocatoare, în sensul cã te provoacã sã gândeşti, sã faci conexiuni, sã îţi pui unele întrebãri.
Ce înseamnã, pânã la urmã, uşor de citit? O carte care sã nu aibã pasaje moarte, momente de plictisealã, o carte cu acţiune care sã îţi capteze atenţia şi sã o menţinã constantã.

 Dacã asociem vara cu dorinţa de a citi ceva care nu îţi pune neuronii la treabã prea mult, aş eticheta ca şi cãrţi de varã “Iubitul virtual”, “Clubul V”, “Fetele Gallagher”, “Nu plânge sub clar de lunã”, “Amurg” şi multe alte cãrţi simpatice şi uşor de digerat, atât de uşor de digerat, cã nu rãmâne mai nimic în urmã, dupã ce ai închis cartea.

2 comentarii:

meduza spunea...

Draagut ^_^ Si eu spun la fel. Cartile light sunt potrivite pentru vara, dar eu le-as citi doar dupa o carte mai greuta, altfel devin si eu light :))

MikuMyuuki spunea...

La urma urmelor, nici nu-i asa rau sa fi light vara, nu? ;) E singurul anotimp in care caldura e atat de mare, singurul anotimp in care poti citi pe plaja sub o baie fierbinte de soare.