marți, 11 decembrie 2012

LIBRIS: invitatie pentru brasoveni la lansarea cartii "Exercitii de echilibru", de Tudor Chirila


INVITATIE

LIBRIS BRASOV si EDITURA POLIROM va invita vineri, 14 decembrie 2012, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov, ora 18:00, pentru lansarea, in prezenta autorului, a volumului:

„EXERCITII DE ECHILIBRU” DE TUDOR CHIRILA.

Daca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate în volumul “Exercitii de echilibru”!
Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta în proza sau în versuri si ale carui rînduri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc.
Volumul cuprinde cele mai valoroase texte publicate de-a lungul ultimilor cinci ani pe blogul personal. Fragmente de proza, eseuri, poezii, pamflete, texte de opinie si file de jurnal – toate adunate în cele 385 de pagini ale cartii.
Tudor Chirila scrie dulce-amar despre dragoste, pasionat despre filme, teatru si carti, nostalgic despre oameni dragi disparuti, ironic despre locuitorii Romaniei de azi. Mesajul lui? Cel mai important e sa iubesti. Si sa fii liber.
„Din Grecia în Delta Dunarii si de la fetele copiilor din nisip pana la elogiul amar al rîsului ca «pedeapsa capitala a romanilor», Tudor alege sa participe la viata prin a fi normal în raport cu oamenii din jur. Textele lui se astern firesc în carte, ca o revansa amicala a literei scrise în fata lumii digitale. Înainte de a fi blogger, înainte de a fi cîntaret, înainte de a fi actor, Tudor Chirila a fost un copil care adormea cu paginile cartii înghesuite în coltul pernei. Nu lectura l-a învatat, desigur, sa traiasca nestingherit si egal cu el, dar poate ca acele carti ale copilariei l-au împins sa ne picure alfabetul albastru de cerneala al unei vieti libere.” (Catalin Tolontan)
Tudor Chirila este actor, muzician, compozitor si producator. A jucat în 13 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valorosi regizori romani, iar în 2004 a cîstigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din A douasprezecea noapte de William Shakespeare. Printre productiile de film în care a jucat se numara Legaturi bolnavicioase, în regia lui Tudor Giurgiu si Nordrand, coproductia austro-germana regizata de Barbara Albert. În 1996 a fondat si a devenit solistul formatiei Vama Veche, iar din 2006 este liderul formatiei Vama.
Dincolo de cariera artistica, Tudor Chirila a initiat si a sustinut diverse campanii sociale si proiecte culturale, iar din 2007 a început sa scrie constant pe propriul blog – tudorchirila.blogspot.com.

Va asteptam cu drag!

Niciun comentariu: