sâmbătă, 8 iunie 2013

Recenzie: Vrajitor si vrajitoare

Wisty si Whit sunt doi frati normali, care duc o viata normala de adolescent. Sau asa cred, pana in momentul in care oameni ai Noului Ordin dau buzna in casa lor in plina noapte si ii aresteaza, acuzandu-i de...vrajitorie!

Dupa asta, lucrurile o iau razna din ce in ce mai rau: urmeaza procesul, sentinta si o inchisoare de maxima securitate. Cu cat nedreptatile ce li se comit sunt mai mari, variind de la bataie, tortura, infometare, cu atat Wisty si Whit simt cum creste ceva in ei, o energie pura care le da putere...si lucruri ciudate incep sa se intample.

Atunci cand e furioasa, Wisty devine o flacara umana, iar Whit stapaneste, fara sa isi dea seama, telekinezia. Dar aceste lucruri se intampla in momente de furie maxima, iar ei nu stiu cum sa le controleze, cum sa se ajute de ele pentru a evada.

Brusc, ei nu mai sunt doi adolescenti normali, ci niste oameni care trebuie sa invete sa se descurce singuri intr-o lume in care totul e impotriva lor, iar conducatorul acestei noi lumi, Cel Care este Unicul, ii vrea morti.

Este o lupta pentru supravietuire in care vor invata nu doar cum sa isi controleze puterile, ci si ce inseamna sa te maturizezi, sa iei niste decizii singur, iar acele decizii felul in care traiesti....sau in care mori. In final, ei invata sa aprecieze ce inseamna sa ai pe cineva alaturi, o persoana la care tii, pe care te poti baza indiferent de situatie.

Insa problemele apar ca ciupercile, iar razboiul abia a inceput. Vor putea cei doi, vrajitor si vrajitoare, sa il infrunte pe Cel care este Unicul?

La finalul primului volum, lucrurile nu stau prea roz, dar partea buna e ca urmeaza si volumul doi.


Concluzie: o carte usoara si draguta, perfecta daca vrei sa te relaxezi si sa te delectezi cu o lectura rapida si nu prea profunda.
E putin diferita ca si structura, in sensul ca eroii sunt aruncati direct in actiune, iar acea actiunea nu urmeaza niciun fel de tipar.

Rang:***
3/5

Aşadar, cum faceţi voi — oriunde vă aflaţi? Ascultaţi, vă rog: trăiţi clipa, oricât de îngrijoraţi aţi putea fi pentru ceea ce urmează. E creierul vostru, e viaţa voastră, e atitudinea voastră... Ieşiţi în lume şi umpleţi-vă cu privelişti, sunete şi idei care sunt mai mari decât voi. Ştim cu toţii din istorie — ca să nu mai vorbim de realitatea prezentă — ce se poate întâmpla dacă tăcem din gură şi facem doar ceea ce ni se spune să facem.
Şi nu vă îngrijoraţi prea tare pentru Whit şi pentru mine. Vor ajunge la voi veşti despre ce se întâmplă mai departe. Promit.

Şi sunt o vrăjitoare înfricoşătoare care-şi ţine promisiunile.

Niciun comentariu: