marți, 31 iulie 2012

Nascuta la miezul noptii

Am citit cartea asta saptamana trecuta, dar nu am avut timp sa scriu despre ea.

Kylie e si asa destul de trista pentru ca parintii ei divorteaza, iubitul a parasit-o, iar bunica ei a murit, dar faptul ca este trimisa intr-o tabara de reeducare o infurie peste masura si o face sa simta ca parintii ei nu o mai iubesc.
Nu i se pare corect sa isi petreaca vara alaturi de adolescenti delicventi, mai ales ca ea nu a facut nimic rau; da, a fost la o petrecere unde se consumau droguri, dar ea nu s-a atins nici macar de berea ce ii fusese pusa in mana.
Dar de cand pune piciorul in autobuz, lucrurire i se par si mai ciudate decat ar trebui sa fie. Unul dintre colegii ei de tabara isi schimba culoarea ochilor la fiecare cateva minute, un altul este rece ca gheata, pana si soferul pare ciudat.

Ajutor! Sunt prizonieră într-un autobuz cu niște ciudați! Și când spun ciudați, chiar vorbesc serios!

Atunci cand ajunge in tabara si le este explicat celor care vin acolo pentru prima data despre ce e vorba, nu poate sa creada...adica, nu poate fi posibil, asa-i? Vampiri, vrajitoare, zane? Trebuie sa fie o gluma.
Dar directoarea il cheama pe Perry, un tip care se poate transforma in animale, sa le faca o demonstratie. Si intr-o clipa el sta in fata lor, iar in clipa urmatoare acolo se afla un unicorn.
Sunt multe lucruri de inteles si acceptat, dar dintre toate, lui Kylie ii este cel mai greu sa creada ca ea nu este o fiinta umana. Este convinsa ca s-a comis o greseala cand a fost adusa in tabara si se straduieste sa le-o dovedeasca.
Insa, cu timpul, incepe sa ii cunoasca pe cei care ii sunt colegi si nu poate spune ca sunt atat de rai, iar sa locuiesti in aceeasi cabana cu o vrajitoare si o vampirita poate fi mai degraba amuzant, decat periculos.
 Miranda se retrase din faţa lui Kylie şi dãdu nas în nas cu Della.
-Dacã mai îndrepţi vreodatã degetul ãla de vampiroaicã spre mine, îţi fac o vrajã de te umpli de coşuri.
-Nu poţi sã-mi faci nicio vrajã! Tuna Della. Tie nu iti ies vrãjile.
(…)
-Vraja cu coşurile chiar mi-a ieşit.
(..)
-Fii atentã, dacã îmi iese un singur coş, o sã-ţi scurg tot sângele când dormi şi o sã ţi-l vând pe E-bay.
Cu cat ajunge mai aproape de dovezile care ii trebuie pentru a dovedi ca este normala si a pleca din tabara, cu atat mai mult Kylie se teme ca de fapt nu mai vrea sa fie normala si in niciun caz sa plece, pentru ca in acea tabara de ciudati a gasit cele mai firesti si umane sentimente, cele mai prietenoase si calde persoane. A gasit increderea, prietenia si poate chiar o iubire...sau doua.
Ea se răsuci într-o parte și se uită la el. Și, cerule mare, voia atât de mult să îl sărute, încât îi venea să țipe. Dacă era să se uite și după felul în care o privea el, atunci nu era singura care-și dorea asta.
El se mișcă spre ea câțiva centimetri, nu mai mult. Kylie îi simțea respirația la colțul buzelor. Era atât de aproape de ea, că putea să-i numere genele, dar buzele lui o tentau.

Cartea este o extraordinara descriere a problemelor adolescentei vazute prin prisma fantasticului, iar cautarea lui Kylie, care incearca sa apartina unei lumi sau alteia nu difera prea mult cu drama orice altei fete de varsta ei.
Intotdeauna am crezut ca partea fantasy dintr-o carte este cea care descrie cel mai bine, de fapt, umanitatea. Asa cum Interviu cu un vampir descrie constiinta omului in general, Amurg descrie o dragoste pura, Spulbera-ma descrie sentimentul de captivitate al unei persoane in propria ei lume, Nascuta la miezul noptii este o carte ce ne descrie dura si confuza calatorie a unui adolescent in cautarea sinelui.
Concluzie: o carte interesanta, frumoasa, amuzanta, plina de emotii, actiune si sentimente, toate intr-o balanta perfect echilibrata.
Rang: ****
4/5
p.s.: pe coperta volumului 2 apare cascada, abia astept sa vad ce e cu ea, m-a innebunit misterul ei.

vineri, 27 iulie 2012

Despre rangul acordat cartilor

Nu m-am gandit ca ar trebui sa explic de ce unor carti acord 5 stele la recenzie si altora 4, cu toate ca si despre cele din prima categoria, si despre cele din a doua scriu ca sunt foarte bune.
Dar am fost intrebata asta, asa ca voi explica ce inseamna fiecare numar de stele:



***** o carte excelenta, formidabila. Am dat 5 stele doar la Jocurile foamei si la Dragostea in vremea holerei, din cate imi amintesc. As mai acorda 5 stele pentru Harry Potter si cam atat. Cinci stele inseamna ceva uimitor.
edit: Am dat 5 stele si pentru Divergent si Spulbera-ma, desi acum, privind retrospectiv, nu stiu daca merita.Ambele ar fi de un 4,5
**** o carte foarte buna. Nu excelenta, dar foarte buna. O mica diferenta care scade o stea. Am acordat 4 stele pentru Naluca si Naucul,  Eu sunt numarul patru, Cercul secret si multe altele.
*** o carte bunicica, merita citita, dar nu trebuie sa ai asteptari foarte mari. Am acordat 3 stele pentru Tradari (Altfel de ingeri, volumul 2).
** o carte slaba. Cum ar fi Frenezia si Rapirea (Cele noua vieti ale lui Chloe KIng, volumul 2)
* o carte foarte slaba, Nu am acordat pana acum o singura stea niciunei carti in recenzie, pentru ca atunci cand nu imi place o carte de niciun fel, ma opresc din cititul ei si astfel nu ajung la recenzie.


In acordarea rangului tin cont de subiectul si actiunea cartii, personaje (daca sunt bine structurate), sentimente (daca sunt bine descrise si transmit emotia), de structura cartii (daca imbina elementele de descriere cu dialog, astfel incat sa nu fie plictisitoare, daca explica bine actiunea si ofera detalii atunci cand vine vorba de elucidarea unui mister, daca exista si momente amuzante inserate in drama, daca exista o balanta intre subiectul principal al cartii si cel secundar, spre exemplu in Vampirii din Morganville- Casa de sticla subiectul principal sunt vampirii, iar subiectul secundar, relatia lui Claire cu Shane- si sunt perfect echilibrate) si de modalitate in care este scrisa.
Cu toate ca am criteriile mai sus mentionate pe care ma bazez, alegerea rangului ramane o actiune subiectiva si total persoanala.

Primele 100 de cuvinte(4)

Nu am reusit sa scriu primele 100 de cuvinte din Casa de sticla, pentru ca am devorat-o dintr-o suflare, insa acum incep volumul doi, Balul fetelor moarte, si voi scrie din aceasta, dar o sa sar peste cateva randuri, ca sa nu dau spoilere.


Nu s-a întâmplat nimic, îşi zise Claire. E un vis urât, nimic altceva decât un vis urât. O sã te trezeşti şi o sã fie ca o ceaţã…
Avea ochii strâns închişi. Işi simţea gura uscatã, pârjolitã, şi stãtea înghesuitã în coastele fierbinţi, zdravene, ale lui Shane, încovrigatã pe canapeaua din livingul Casei de Sticlã.
Era îngrozitã.
Nu-i decât un vis urât.
(…)
-Inchidele gurile fetelor ãstora, Shane, dacã nu vrei sã le închid eu, se rãsti tatãl lui Shane. Se plimba încoace şi încolo prin living, cu mâinile la spate.(…)
Tatãl lui Shane era acolo , şi era înfricosãtor(…)

Vampirii din Morganville

Sunt foarte mandra de mine ca am reusit sa termin de citit cartea intr-o zi. Si ma bucur ca am volumul 2, pentru ca daca nu il aveam cred ca innebuneam.

Claire este o fata foarte inteligenta, care a absolvit liceul mai devreme si s-a inscris la facultate la 16 ani. Desi ea vroia o facultate mai buna, precum Yale, parintii ei nu au fost de acord sa plece atat de departe de ei, si asa a ajuns la Universitatea din Morganville, Texas.
Orele sunt destul de simple pentru ea, dar altceva o stresseaza: Monica si monicistele, care o hartuiesc, o terorizeaza si chiar o ameninta cu moartea.
Dupa ce Monica o palmuieste si o impinge pe Claire pe scari, aceasta isi da seama ca ar putea sa pateasca mai mult decat atat, iar toate acele vanatai pe care le are sunt o dovada ca ea inca traieste, insa lucrurile s-ar putea schimba oricand.
Monica nu e doar o fata razgaiata si plina de bani careia ii place sa terorizeze tocilarele din campus, ci o criminala care nu se da inlaturi de la nicio actiune violenta.

-Mãi, mãi, rosti o voce îngroşatã, satisfãcutã, dinspre uşa deschisã de vizavi de scarã, ia uite cine-i acolo. Scafandra din ghenã.
Claire se opri în loc, cu o mânã pe balustrade din fier ruginit.(…) Se întoarse încet, în timp ce Monica ieşea din camera de cãmin; nu era camera ei, ceea ce însemna cã iarãşi îi forţase uşa Ericãi.(…)
Ulterior, îşi mai aminti doar un lucru, prin întunericul acela: vocea Monicãi, o şoaptã scãzutã şi plinã de rãutate:
-Disearã. O sã vezi ce-o sã pãţeşti, arãtare. O sã am eu grijã.

Ingrozita, Claire isi cauta sa locuiasca cu chirie in afara campusului, si asa ajunge la Casa de sticla, al carei proprietar este Michael Glass (glass, sticla, v-ati prins, da?).
Acolo, pe langa Michael, mai locuiesc Eve, o adolescenta emo simpatica si Shane, un tip...si mai simpatic.
Initial, Michael nu vrea sa o primeasca pe Claire sa locuiasca in casa, pentru ca ea e minora, ei toti majori, iar asta este interpretabil si pot da de belele.
Insa, cand vede cat de infricosata si disperata e Claire, accepta sa o ajute si toti patru devin in scurt timp buni prieteni.
Discutand mai multe cu prietenii sai, Claire incepe sa afle lucruri despre orasul Morganville si realizeaza ca exista oameni (daca pot fi numiti asa) mult mai sadici si mai periculosi decat Monica.
Tare ar vrea Claire sa creada ca problemele ei au luat sfarsit cand a parasit campusul si s-a mutat in Casa de Sticla, dar adevarul e ca abia au inceput.
Lucrurile nu sunt ceea ce par si nici Casa de Sticla nu e o simpla casa.

Ȋn tãcerea care se aşternu, auzi desluşit…soneria.
-Fãrã mişto, zise Shane. Ia ziceţi, aţi comandat pizza? Bine gândit. Sunt mort de foame.
-Cred cã ai leziuni cerebrale, îl repezi Eve.
-Da, de la foame.
*
-Mda, cred şi eu, aprobã Michael, închizând ochii. O sã spun o rugãciune. Poate c-ar trebui s-o faceţi şi voi. O sã ne trebuiascã o minune sã trecem de toate astea.
Fie cã vorbea serios, fie cã nu, Claire îşi înãlţã rugãciunea spre cer şi se gândi cã şi ceilalţi procedarã la fel. Aşa cã pãru un soi de miracol atunci când se auzi soneria.
-Mãcar devin mai politicoşi când încearcã sã ne ucidã, constatã Shane.


Concluzie: Mi-era dor de o asa carte. Are suspans, are actiune, umor, emotii si sentimente. E minunata!
Rang:****
4/5

Book Lovers Challenge!



Am primit cu bucurie provocarea fetelor de pe Walking on letters si abia astept sa o incep.
De asemenea, as vrea ca si voi, cititorii blogului, sa o preluati in numar cat mai mare.


~Reguli~
- fă o postare cu regulile şi provocările
- pentru fiecare provocare vei face o postare, în care vei răspunde mai pe larg. Un mic articol. (acolo unde este cazul, sunt și provocări în care doar trebuie să ne arăți o imagine)
- ideal ar fi să faci câte o provocare la fiecare 1-2 zile, dar dacă unele necesită mai mult timp sau imaginație, poți pe acelea să le pui și după 3-5 zile maxim. 
- nu ai voie să faci mai multe provocări într-o zi. 
- pune câte o imagine drăguţă pentru postările în care trebuie să dezbaţi un anumit subiect. 
- poți sări peste unele provocări, dar nu cred că vei face asta. Cu siguranță ți se par interesanteși îți plac, iar vizitatorii tăi ar dori să îți afle părerea despre toate.
- dacă doreşti, pune la începutul fiecărei postări imaginea ”Book Lovers Challenge”, pentru ca cititorii tăi să știe despre ce e vorba.
- până pe 1 august ai timp să te gândești la rezolvarea provocărilor, și să le dai mai departe și celorlalți iubitori de cărți pe care îi cunoști. Anunță-i printr-un comentariu. După 1 august poți să începi să postezi prima provocare. 
~Provocări~
1.      Cum a început pasiunea ta pentru cărți? Ce romane te-au făcut să iubești lectura și de ce?
2.      Povestește-ne ceva despre prima ta recenzie: la ce carte a fost făcută, dacă ți-a fost greu să o scrii și de ce, dacă erai curios/curioasă sau emoționat/ă de părerea cititorilor blogului tău. 
3.      Cu care personaj din cărțile citite te asemeni cel mai mult (aveți calități, defecte comune, același mod de a acționa în unele situații etc.) ? Dacă nu ai găsit doar un personaj, poți face un mix de 2-3 și să ne spui ce ai asemănător de la fiecare.
4.       Care sunt personajele tale supranaturale preferate (vampiri, vrăjitoare, zâne etc) și de ce?
5.       Copiază un citat care te-a impresionat și comentează-l. Scrie părerea ta despre el, ce îți inspiră, de ce l-ai ales.
6.       Dacă ți-ai dori într-o zi să scrii o carte, care ar fi subiectul ei, și ce imagine ai dori să fie folosită pentru copertă? Arată-ne imaginea.
7.       În lumea cărei cărți ai dori să trăiești pentru o scurtă perioadă de timp și  de ce?
8.       Prezintă-ne cartea ta preferată din copilărie și spune-ne de ce te-a impresionat așa mult. Dacă mai ai cartea, arată-ne o poză cu ea :).
9.      Poți să intrii în corpul unui personaj pentru două zile. Ce ai face în această perioadă, ce el/ea nu a făcut? Ce greșeală i-ai corecta și de ce? Ce schimbare ai face în viața ei/lui?
10.    Arată-ne o poză cu biblioteca ta și povestește-ne pe ce principii ai organizate cărțile (după gen, ordine alfabetică etc.)
11.     Alege un scurt fragment care ți-a plăcut dintr-o carte și rescrie-l din perspectiva altui personaj. În postare să transcrii și fragmentul original.
12.    Ia o carte din bibliotecă şi fă-i o poză artistică. Cu decor drăguţ, potrivit etc. Suntem curioşi să vedem cât de creativ ai fost, când ne vei arăta poza!
13.     O mașină a timpului te va transporta peste 5 minute într-un viitor distopic. În viitorul cărei cărți distopice ai alege să fii trimis și de ce? Ține cont că vei rămâne o scurtă vreme acolo, și trebuie să supraviețuiești. 
14.     Ce crezi despre acei adolescenți care consideră cititul ca ceva plictisitor, ridicol și nefolositor? Ce le-ai spune ca să le schimbi impresia?
15.     Scrie o scrisoare unei autoare căreia vrei să îi transmiți ceva.
16.     Hai să vedem cum stai cu team-urile. Intră AICI și copiază bannerele care reflectă din ce echipe faci parte la cărțile pe care le-ai citit.
17.     Cărți electronice vs Cărți tipărite. Pe care le preferi, cu argumente pro și contra.
18.     Creează o imagine fan-art ci im citat preferat dintr-o carte.
19.    Alege o carte/serie a cărui final nu te-a încântat și spune-ne cum ai fi vrut să se termineși de ce.
20.     Întreab-o pe mama ta sau pe tatăl tău care a fost cartea ei/lui preferată, sau o carte care i-a plăcut mult, și spune-ne și nouă care e aceea, și dacă tu ai citit-o.
21.     Povestește despre altă pasiune a ta, în afara cititului.
22.     Basmele și poveștile pentru copii sunt frumoase, dar parcă prea perfecte, nu? Alege un basm sau o poveste (gen Albă ca Zăpada, Mica sirenă ..etc) și modernizeaz-o puțin. Adaugă niște vampiri, sau alte creaturi supranaturale, poți face personajele pozitive negative și viceversa, poți schimba cursul acțiunii. Scrie într-un scurt articol cum îți imaginezi respectiva poveste reinventată.
23.     Vrem să îți vedem scrisul! Transcrie pe o foaie un scurt fragment dintr-o postare de a ta, sau scrie pur și simplu un mesaj cititorilor tăi, fă-i o poză sau scaneaz-o, și apoi posteaz-o!
24.     Ai şansa incredibilă de a te cupla cu un personaj la alegere, care ţi-a dat bătăi de..inimă :). Cu cine creză că te-ai potrivi şi aţi face o pereche reuşită, şi de ce?
25.     Alege 5 cărți/serii preferate, și spune-ne pentru fiecare ce melodie li s-ar potrivi.
26.     Refă coperta unei cărți la alegere. Pune în postare și coperta originală, dar și cea creată de tine. :)
27.     Spune-ne cum ți s-a părut experiența ”Book Lovers Challenge” , apoi lansează o provocare asemănătoare celor din ea și dă-o mai departe la 5 bloguri. Anunță-i printr-un comentariu. 

duminică, 22 iulie 2012

Castigatorii concursului

Image and video hosting by TinyPicAm observat ca spre final v-a cam scazut interesul pentru concurs, sau poate au fost citatele prea grele. Oricum, ma bucur ca ati participat.
Acum premiile:



Locul I: Andreutza


Locul II: Stefy


Locul III: Elena Io


Felicitari! Astept un e-mail de la voi ca sa va pot trimite premiile!

Concurs Audiobooks & Ebooks - ZIUA 6


Am privit-o pe Thalia cum zdrobea o canã de metal cu degetele, ca sã impresioneze un bãrbat uman, care încerca sã îi facã avansuri. Acesta se fãcu alb ca varul şi se grãbi sã se întoarcã la masã. Unii dintre vampiri se bucurã de compania oamenilor, dar Thalia nu se numãra printre aceştia.


*ne pare rau pentru intarziere, Ramona a avut cateva probleme cu internetul iar eu eram plecata atunci cand m-a sunat sa ma anunte...*

sâmbătă, 21 iulie 2012

Citatul de maine, si ultimul din acest concurs, va fi postat intre orele 14:00-15:00

Primele 100 de cuvinte(3)

-Sã ştii cã nu e deloc amuzant! Ţipã tatãl ei.
Chiar nu era amuzant, îşi spuse Kylie Galen, aplecându-se sã caute ceva de bãut în frigider. De fapt, situaţia era atât de lipsitã de haz, încât îi venea sã se strecoare printre borcanul cu muştar şi crenvurştii mucegãiţi şi sã închidã uşa în urma ei ca sã nu mai audã vocile mânioase care veneau din sufragerie.
Pãrinţii ei se certau din nou.
Dar nu avea sã dureze prea mult, îşi spuse ea. Aburul rece din frigider se strecurã afarã, pe uşa deschisã.
Astãzi era ziua cea mare.
Kylie simţi cã (…)

Maximum Ride

Max, Fang, Iggy, Nudge, Gasman si Angel sunt sase copii care au fost creat in cadrul unui experiment realizat de savant. ADN-ul lor este 98% om si restul pasare. Si da, au aripi si pot sa zboare!
Ei au fost crescuti in Scoala, tinuti in custi, supusi la sute de teste dureroase si traumatizante. Insa Jeb, mentorul lor, a reusit sa ii ajute sa scape sa scape si i-a dus intr-un loc sigur, sau ma rog, atat de sigur cat poate fi un loc de pe Pamant pentru niste copii-pasare.
Insa Jeb a disparut, si cu toate ca niciun din ei nu are curajul sa rosteasca acele cuvinte, stiu ca i s-a intamplat ce  e mai rau. Acum sunt pe cont propriu, iar Max, cu toate ca are numai 14 ani, este un fel de mama a lor, este protectoarea, profesoara si prietena lor, intr-o lume in care ei sunt niste monstri.

In acelasi timp cu experimentul care i-a facut pe ei oameni-pasari, Scoala a mai dezvoltat un experiment cu oameni al caror ADN a fost combinat cu cel de lup. Asa au luat nastere Eliminatorii, niste animale de prada sangeroase cu aspect uman,a caror misiune este sa gaseasca stolul sis a il aduca inapoi la Scoala.
Max incearca sa se descurce cat poate de bine, insa nu e usor sa fii matur si responsabil cand ai 14 ani si atatea poveri pe umeri.  Insa reuseste sa gaseasca un echilibru in familia lor, pentru ca desi nu au legaturi de sange, sunt o familie puternica si unita; asta pana cand Angel este rapita de catre Eliminatori si dusa inapoi la Scoala.
Atunci, echilibrul familiei-stol se spulbera, iar Max se vede pusa intr-o situatie imposibila: sa renunte la Angel sau sa riste viata tuturor celorlalti pentru a incerca sa o salveze?
-Iggy, aici nu suntem într-o democraţie, am spus înţelegându-i teama, dar fãrã sã pot face ceva în aceastã priviinţã. Este o Maxocraţie.
Max trebuie sa ia decizii periculoase si sa se ingrijeasca un permanenta de familia ei, iar cand ai 14 ani, asta poate fi istovitor, insa iubirea ei fata de stol o face sa ignore propriile dureri si neplaceri si sa lupte pentru ei.
Sunt durã? Puternicã? Sunt fermã? Absolut.
Am scâncit, oare, cu o jalnicã încântare, când mi-am înfipt dinţii în sandviciul meu cald cu carne de pui? Aflã cã da.
Fiecare zi devine mai grea, mai periculoasa, fiecare zi este o lupta si o fuga, cu Eliminatorii pe urmele lor, respirandu-le in ceafa, iar pentru copiii inaripati notiunea zilei de maine nu e clara, pentru ca orice secunda ii poate duce catre moarte.
 Mã simt ca…o budincã, a gemut Iggy.O budincã dotatã cu terminaţii nervoase.O budincã aflatã în dureri groaznice.
Concluzie: o carte plina de actiune, care te smulge din rutina unui cititor lenes si te obliga sa alergi in cursa alturi de ea, o poveste marcanta, narata lejer si amuzant.
Max este un personaj uluitor, un adevart simbol al eroului, dar un erou modern, imperfect.
Nu puterea, inteligenta si maturitatea o fac pe Max un lider perfect, ci iubirea ei pentru ceilalti si altruismul nemasurat.
O carte MAXIMA!
Rang: ****
4/5


Concurs Audiobooks & E-books: Ziua 5

Dacă sunt un supererou, isi zise Chloe, înseamnă că trebuie neapărat să-mi fac rost de haine mai bune. Mai mulate. Din spandex. Bluze fără mâneci și pantaloni scurți, pentru ciclism. Apropo, oare unde-și țineau supereroinele tampoanele de rezervă?

Cinci zile pentru o carte: Maximum Ride

ZIUA UNU
Eram destul de sceptica in ceea ce priveste aceasta carte, si totusi, din teacul de patru carti pe care le-am imprumutat de curand, am inceput cu ea. De ce? Pentru ca am o curiozitate care ar manca toate pisicile de pe Terra.
Prima mea reactie a fost: “Aoleu, e scrisa de un tip?”. Am citit o gramada de carti foarte bune scrise de barbati, asa ca habar nu am de unde aceasta idée preconceputa cum ca barbatii nu ar fi buni scriitori.
Mi-a placut mesajul lui Max de la inceput si urmatoarea intrebare a fost: Daca Max e personajul principal, atunci de ce volumul se numeste “Experimentul Angel?”.
Inca nu am aflat.
ZIUA DOI
Imi place tare mult cartea, nu cred ca ma pot lungi cu ea cinci zile, dar o sa incerc.
E o carte in care sunt prezenti multi copii, dar pana acum nu e deloc copilaroasa. Imi place cum a inceput, e promitatoare, dar mintea mea in cautare de greseli deja a gasit una: Cum reusesc niste copii care au fost crescuti in custi si traumatizati sa se comporte acum normal?
Citesc si poate voi afla. Ramaneti pe frecventa.
ZIUA TREI
A mai aparut o intrebare buna, pe parcurs ce citeam: Cum pot niste copii cu varste intre 6 si 14 ani sa isi puna nistre intrebari atat de profunde, ca de exemplu daca au fost nascuti sau crescuti in eprubeta?
Hai, ca pe Angel o inteleg, ea citeste ganduri si e normal ca daca aude gandurile unor oameni maturi si savanti pe deasupra sa se maturizeze si ea, dar ceilalti?
Si inca ceva: Daca Angel a petrecut cativa ani la Scoala, citind gandurile tuturor savantilor, de ce nu stie mai multe despre ce sunt ei si cum au venit pe lume?
ZIUA PATRU
Cartea asta e fascinanta. Totul este o cursa contra-cronometru, in care ei trebuie sa isi salveze vietile. Ador descrierea zborului, imi si imaginez ce sentiment de libertate si fascinatie ar trebui sa ai cand zbori.
Lucrurile se complica. Ceva se intampla cu Max. Si multe secrete se contureaza, luptand sa iasa la iveala. Abia astept sa aflu mai multe.
ZIUA CINCI
Maximum Ride e chiar….MAXIMA! Singura mea problema e ca se termina cam in coada de peste si m-a lasat cu o curiozitate imensa in ceea ce priveste ce va urma. Am vreun milion de intrebari, iar o gramada din mistere nu au fost inca elucidate.Nu e corect!

vineri, 20 iulie 2012

Concurs audio-book & e-book: ziua 4


Noaptea este perioada când majoritatea creaturilor din Lumea reala ies la joacă – şi prin joacă se poate înţelege “să te distrezi puţin”, “să mergi la cumpărături, căci pe timpul zilei nu poţi fiindcă lumina soarelui te arde ca flăcările iadului” sau “să le faci de petrecanie oamenilor imprudenţi, mm-mm”. Alege ce vrei.”


Update1: deoarece am vazut ca nu stiti,(mi-am imaginat ca nu stiti pentru ca este un singur comentariu) m-am gandit sa mai adaug inca un citat, din aceeasi carte, poate va lamuriti.
Update 2: Urmatorul citat astazi intre orele 20:00-21:00
Update 3: Am mai adaugat ceva la primul citat.


I-am fãcut semn cu mâna sã se dea înapoi, m-am lãsat încet pe podea şi am început sã mã furişez târâş pe covor, cu pistolul în mânã. Am verificat de douã ori sã vãd dacã piedica era pusã şi am avut grijã sã nu-l îndrept spre capul meu prost. (…)
Unghiul chiar nu era deloc bun. Dar prin geam am vãzut o umbra mişcãtoare, ca şi cum creatura de dincolo de uşa s-ar fi mutat de pe un picior pe altul. Asta presupunând cã avea doar douã picioare.

Citatul de astazi

joi, 19 iulie 2012

Maine, citatul va fi postat intre orele 23:00 si 00:00

Concurs Audiobooks & E-books: Ziua 3

În această lume, vampirul e doar un zeu întunecat, un copil al întunericului. El nu poate fi altceva. Iar dacă uneori el exercită o anumită fascinaţie asupra minţii oamenilor, este numai din pricina faptului că imaginaţia omenească e un loc tainic, plin de amintiri primitive şi dorinţe nemărturisite.

Citatul de astazi

Sursa: Facebook

miercuri, 18 iulie 2012

Cinci zile pentru o carte

Sunt momente in care pot devora o carte intr-o zi, dar uneori am si alte treburi si ma lungesc pe cateva zile. Sau ma innebuneste cate un serial (acum sunt indragostita de House) si imi impart timpul liber intre o carte si acel serial.
Am infiintat aceasta rubrica special pentru acele carti pe care le citesc in cateva zile si m-am gandit sa scriu in fiecare zi impresia mea despre ce am citit si un scurt review. 
Acum va intreb pe voi: cum preferati sa postez? Sa scriu in fiecare zi pe blog, sau sa scriu intr-un word si cand termin cartea sa postez tot ce mi-am notat pe parcursul celor cinci zile?

Concurs Audiobooks & E-books: Ziua 2

-Fac uneori chestia asta amuzantã, a spus el, oferindu-mi un rânjet poznaş. Deschid o carte şi mã uit la fiecare paginã. Se numeşte citire.
-Ştiu ce înseamnã sã citeşti, am spus eu râzând.
Un val de cãldurã mi-a cuprins gâtul şi faţa, adunându-se în obraji.


Anunt

Astazi vom posta citatul intre orele 22:00 si 23:00.
Imi cer scuze ca nu am anuntat mai devreme, o sa incerc de acum incolo sa anunt dimineata.
Maine vom posta intre orele 12:00 si 13:00

Primele 100 de cuvinte(2)

O noua carte, un nou post la rubrica "Primele 100 de cuvinte".
M-am apucat de Maximum Ride, o carte care e draguta si pare promitatoare.


Image and video hosting by TinyPicATENTIE
Dacã îndrãzneşti sã citeşti aceastã carte,
Vei face parte din experiment.
 Ştiu cã asta sunã puţin cam misterios…
Însã asta-i tot ce pot sã-ţi spun în acest moment.
                                Max

Felicitãri! Faptul cã citeşti aceste rânduri înseamnã cã ai fãcut un pas uriaş spre supravieţuirea pânã la urmãtoarea ta zi de naştere. Da, tu, de colo, care rãsfoieşti aceste pagini. Nu pune cartea jos. Vorbesc cât se poate de serios…viaţa ta ar putea depinde de ea…
Asta-i povestea mea, povestea familiei mele, însã ar putea fi, la fel de bine, şi povestea ta. Suntem cu toţii bãgaţi în chestia asta(…)

Citatul de astazi

marți, 17 iulie 2012

Concurs e-book&audiobook: ZIUA 1


«Ca si cum l-ar fi putut auzi, Elena închise ochii. Îsi dadu capul pe spate si dintr-o data Damon se trezi sustinandu-i pe jumatate greutatea. Ea renunta sa se mai gandeasca la ea însasi, aratandu-i ca, în ciuda a tot, înca mai avea încredere în el, înca...
...înca îl mai iubea.»

Concurs Audiobooks & E-books

Pentru ca sunt inca in plina frenezie a concursului de citate, cu toate ca aceasta s-a incheiat, m-am gandit sa mai organizez unul, in acelasi mod, cu alte premii:




Premiul 1: E-book: Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe, Harry Poter si piatra filozofala de J.K. Rowling, Demonul de rubin Vol.1 de Ramona Badea ; Audio-book: The hunger games(engleza), Vol 1 de Suzane Collins




Premiul 2: E-book: Stapanul inelelor Vol.1 de J.R.R Tolkien, Singur pe lume de Hector Malot, Demonul de rubin Vol.1 de Ramona Badea. Audio-book: Harry Potter and the philosophers stone (engleza) de J.K. Rowling




Premiul 3: E-book: Demonul de rubin Vol.1 de Ramona Badea. Audio-book: Singur pe lume de Hector Malot(romana)


Bineinteles, premiile nu sunt "batute in cuie", castigatorii pot face schimb intre ei, daca doresc.
Regulile sunt in principiu aceleasi, cu mici modificari:

  • Cel care ghiceste primul despre ce carte este vorba si scrie un comentariu cu raspunsul, va primi 5 puncte.
  • Cel care lasa al doilea comentariu, va primi trei puncte.
  • Cel care lasa al treilea comentariu primeste un punct.
  • Cine scrie pe blog/FB despre concurs porneste in concurs cu 5 puncte.
  • Vom anunta de pe o zi pe alta perioada in care vom posta citatele.
  • Concursul incepe astazi, 17 iulie si se termina pe 22 iulie, deci tine sase zile.
Citatul de astazi va fi pus intre orele 22:00 si 23:00

Citatul de astazi


Anne Rice- Interviu cu un vampir

Carti la 5 lei la Nemira

Carti la 5 lei

Erin Hunter - Razboinicii. Razboinicul pierdut Abel  Posse - Demonul Christopher Priest - Lumea inversa

Stephane Audeguy - Fratele lui RousseauC. K. Stead - Numele meu a fost Iuda Juan Carlos Onetti - Santierul fantoma

Thriller & mister la Leda

Gloss, glamour si o jungla de intrigi in curand la Leda


NUMAI FETELE PUTERNICE SUPRAVIEŢUIESC
Planul lui Lauren Page era simplu: să treacă printr-o transformare spectaculoasă, să intre în gaşca Ashleys şi apoi să o distrugă complet din interior.
Singura problemă este că, ajunsă acum una dintre „reginele” clasei a şaptea, Lauren nu mai este atât de sigură că vrea să-şi ducă planul la îndeplinire – mai ales pentru că Sadie, care-i fusese cândva cea mai bună prietenă, şi-a făcut şi ea un plan să răstoarne supremaţia celor trei Ashley.
Acum, obiectivul lui Lauren s-a schimbat: trebuie să salveze gaşca Ashleys! Însă cum Ashley şi-a luat ca prieten un băiat oarecare şi fără un sfanţ, Lili nu mai vrea să audă de machiaj şi haine la modă, iar A.A. nu mai crede în loialitatea lui Ashley, se mai poate face oare ceva? Sau gaşca Ashleys se va destrăma cu adevărat?

luni, 16 iulie 2012

And the winner is...

Am fost foarte fericita sa vad ca sunteti entuziasmati de concurs si ca ati fost prezenti aici, in fiecare seara, timp de cinci zile.
Intrecerea a fost stransa, iar punctajul, pe masura:

Adriana- 11 pct
Larisa-10 pct
Gya- 10 pct
Elena G- 9 pct

Felicitari, Adriana! 

Cu totii ati dovedit prin raspunsurile voastre ca sunteti cititori respectabili si iubiti cartile, asa ca toti meritati felicitari!
Sper sa mai organizam cat de curand un concurs similar, pentru ca voi, cei care ati raspuns corect, sa mai aveti o sansa de castig!


Update: M-am gandit sa postez si raspunsurile corecte, desi majoritatea au raspuns corect.
Ziua 1: Fortele raului Absolut, vol. 2: Revelatia
Ziua 2: Harry Potter si Ordinul Phoenix
Ziua 3: Divergent
Ziua 4: Jocurile foamei, cantecul apare in vol. 1, la moartea lui Rue, dar si in volumul 3, la final.
Ziua 5: Spulbera-ma

Concurs Evermore: Ziua 5

Ochii mi se deschid si vad 2 ochi, 2 buze, 2 urechi, 2 sprancene.
Imi inabus tipetele, dorinta de a ma elibera de groaza care imi paralizeaza membrele.
-Esti b-b-b-b…
-Iar tu esti fata.
Ridica dintr-o spranceana.Se indeparteaza de fata mea. Ranjeste, dar nu zambeste, iar eu vreau sa plang, indreptandu-mi ochii disperati, ingroziti, spre usa pe care am incercat sa o deschid de atatea ori, incat am pierdut socoteala.M-au incuiat alaturi de un baiat. Un baiat!

duminică, 15 iulie 2012

Concurs Evermore: Ziua 4


În inima luncii, sub salcia deasă,
E patul de iarbă, e perna frunzoasă.
Pe ea culc-obrazul şi pleoapele-nchide.
O să fie soare când le vei deschide.

Aici ţi-e-adăpostul, aici e căldură,
Aici margarete te apăr’ de ură.
Aici vise dulci dimineaţa-mplineşte,
Aici al meu suflet oricând te-ndrăgeşte.

În inima luncii, de lume ascunse,
Sunt raze de lună şi mantii de frunze.
Tu uită durerea, necazuri aruncă;
În zori dispărea-vor cu toate din luncă.

Aici ţi-e-adăpostul, aici e căldură,
Aici margarete te apăr’ de ură.
Aici vise dulci dimineaţa-mplineşte,
Aici al meu suflet oricând te-ndrăgeşte.